Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Ez az éles világbajnoki kritikák napja

Karácsony óta a londoni darts világbajnokság minden egyes napján volt versenyző, aki pozitív koronavírus-teszt miatt búcsúzott a viadaltól.

Magyar Nemzet
2021. 12. 29. 15:05
Darts: Baltic Sea Darts Gala
25 January 2020, Schleswig-Holstein, Kiel: Gerwyn Price throws a dart on stage during the Baltic Darts Gala in the Sparkassen-Arena. Photo: Gregor Fischer/dpa (Photo by Gregor Fischer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/Gregor Fischer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn a holland Vincent van der Voort, kedden honfitársa, a háromszoros világbajnok Michael van Gerwen volt kénytelen visszalépni a darts világbajnokságtól pozitív koronavírus-teszt miatt, szerdán pedig a legutóbbi torna elődöntőse, az angol Dave Chisnall búcsúzott a vb-től anélkül, hogy színpadra léphetett volna.

Több világbajnok is kifakadt: a címvédő, Gerwyn Price szerint el kellene halasztani a sorozatos visszalépések miatt egyre inkább elértéktelenedő világbajnokságot.

Ennél is érdekesebb Van Gerwen nyilatkozata, aki szerint a szervezők a felelősek a sok pozitív esetért.

– A belépéskor mindennap ellenőrizniük kellett volna mindenkit, de nem tették meg, mert a brit kormány szerint nem kell. De a szervezeted és a világbajnokság érdekében azért jól jött volna… A PDC mindig azzal védekezik, hogy betartja a kormány által előírt szabályokat, de szerintem alaposabban is megvizsgálhatták volna azokat. Nem elég erős az irányítás, olyan lyukas, mint egy szita, és most nagy árat fizettem érte. Nem csináltam semmi rosszat, Vincenttel még reggelizni sem mentünk el a hotelben, ha túl nagynak ítéltük a tömeget. Sok időre van szükségem ahhoz, hogy megbékéljek a helyzettel.

A holland világbajnok a kritika mellett még egy érdekes mondatot elejtett.

– Mindenkit becsaphattam volna, de nem tettem, mert emberek halnak meg a koronavírusban, és tükörbe szeretnék nézni – fogalmazott a holland, ami felveti a kérdést, hogy vajon előfordulhat-e, hogy valaki pozitív teszteredménnyel kijátssza a rendszert, és folytatja a világbajnokságot.

Van Gerwennek nincsenek tünetei, Van der Voorttal közösen múlatják az időt a londoni karanténban.

A holland klasszis nem az egyetlen világbajnok, aki kifakadt ma sportága fő irányító szervezetére.

Borítókép: Gerwyn Price szerint el kellene halasztani a világbajnokságot (Fotó: AFP/Gregor Fischer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.