Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Gyógyírt jelent a német élcsapat elleni nagy siker

Aïssa Laïdouni góljával a Ferencváros legyőzte a német Bayer Leverkusent az Európa-ligában. Bár a magyar bajnok így is utolsó helyen zárta csoportját, a szép búcsú mindenkinek jólesett a csapat háza táján.

Magyar Nemzet
2021. 12. 10. 9:14
BOTKA Endre
Európa-liga - Ferencváros-Bayer Leverkusen Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros zsinórban a harmadik, összességében az ötödik idényben szerepelt nemzetközi csoportkörben. Több emlékezetes meccs mellett egy fontos részsiker eddig hiányzott: a hazai csoportmeccsen aratott siker. Ez a sorozat szakadt meg csütörtök este, a Bayer Leverkusen elleni 1-0-s győzelemmel. Aïssa Laïdouni szerezte a csoportgyőztes német klub elleni mérkőzés egyetlen gólját.

– Mindenkinek fontos volt, hogy pontokkal zárjuk az idei nemzetközi kupaszereplést. Bár nem jutottunk tovább, jó érzés, hogy győzelemmel fejeztük be a sorozatot. A Bayer Leverkusen Németország egyik legnagyobb klubja, ez nagyon értékessé teszi a győzelmet, ebből erőt tudunk meríteni a következő idényre – fogalmazott a gólszerző a magyar bajnok klubmédiájának.

Az utolsó mondat árulkodó: a Ferencváros szeretné tartani a sorozatát. Az elmúlt három szezonból kétszer az Európa-liga, egyszer a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelt a magyar klub. Az FTC vezetőedzője, Peter Stöger ismét óva intett a túlzó elvárásoktól.

– Ha jövőre ilyen szituációba kerülnénk, azaz egy hasonlóan kemény csoportba jutnánk be, akkor sem mi lennénk a favoritok, egy ilyen erős mezőnyben nem reális cél az első két hely megszerzése – figyelmeztetett az osztrák szakember.

Tény, a Ferencvárostól nem lehetett elvárás, hogy megelőzze a jelenleg egyaránt topligás dobogón álló Bayer Leverkusent vagy Real Betist. Az öt, egymás után elszenvedett vereség azonban így is rosszul esett a csapat játékosainak, ezért is volt a már biztos kiesés ellenére nagyon fontos a jó lezárás.

– Az elejétől kezdve tudtuk, hogy egy nagyon nehéz csoportba kerültünk, ám ennek ellenére szerintem majdnem minden mérkőzésen pariban voltunk. Nyilván voltak hibák, amik ezen a szinten nem férnek bele, ezért elbuktuk a korábbi meccseket, viszont az, hogy pontokat tudtunk szerezni a végén, némileg enyhíti a fájdalmakat. Ha őszinték vagyunk, akkor hamarabb is szerezhettünk volna pontot, hiszen benne volt az előző mérkőzésekben is, de akkor lettünk volna igazán szomorúak, ha pont nélkül zárunk – mondta a Fradi válogatott védője ,

Borítókép: Botka Endre (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.