Hamilton „vigaszdíja”: lovaggá ütötték a hétszeres bajnokot

A hétszeres világbajnok Formula–1-es autóversenyző Lewis Hamiltont szerdán Károly walesi herceg lovaggá ütötte a windsori kastélyban.

Magyar Nemzet
2021. 12. 15. 13:44
HAMILTON, Lewis; KÁROLY herceg
Windsor, 2021. december 15. Károly walesi herceg, brit trónörökös (k) lovaggá üti Lewis Hamilton hétszeres Forma-1-es világbajnok brit autóversenyzõt (j) a windsori kastélyban 2021. december 15-én. A 36 éves pilóta az autósport szolgálatáért tett erõfeszítései miatt részesül az elismerésben. Hamilton 2008-ban a Brit Birodalom Rendje lovagrend tagja lett. MTI/AP/PA/Dominic Lipinski Fotó: Dominic Lipinski
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lewis Hamilton vasárnaptól, az idényzáró Abu-dzabi Nagydíjtól eltűnt a nyilvánosság szeme elől, a számára csalódással végződött futam után (az utolsó körös drámát követően nem ő, hanem Verstappen lett a világbajnok) mindössze egy nyilatkozatot adott, azóta a közösségi médiafelületein sem volt aktív, ami meglehetősen szokatlan tőle. 

Hasonlóképpen csapata, a Mercedes is csendbe burkolózott: vasárnap óta nem posztoltak semmit a közösségi oldalakon, valamint külföldi sajtóinformációk szerint a konstruktőri bajnokságot sorozatban megnyerő istálló a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) fotózásán sem képviseltette magát, amely a csütörtöki díjátadó gálát előzi meg.

Ahogy az várható volt, Hamilton szerdán „tért vissza” a reflektorfénybe, saját lovaggá ütését ugyanis nem hagyhatta ki. Tavaly, a hetedik világbajnoki címe megnyerése után hozták nyilvánosságra, hogy a brit pilóta a motorsport szolgálataiért tett erőfeszítései miatt negyedik Formula–1-es pilótaként beléphet a „Sir-klubba”: Jackie Stewart, Stirling Moss és Jack Brabham után érte őt ez a megtiszteltetés. Hamilton az édesanyjával vett részt a Windsorban megtartott ceremónián, ahol Károly walesi hercegtől kapta meg a lovagi címet.

Borítókép: Károly herceg lovaggá üti Lewis Hamiltont (Fotó: MTI/AP/PA/Dominic Lipinski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.