Ilyen az én karmám – Marco Rossi csak ironizálni tud

Marco Rossi szerint mindegyik kalapból a legerősebb csapattal kerültünk össze a Nemzetek Ligájában. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya arra hívja fel a figyemet, Olaszország, Németország és Anglia egy-egy kulcsjátékosa is többet ér piaci alapon a magyar csapat teljes kereténél.

Magyar Nemzet
2021. 12. 17. 6:17
Rossi talán elkottyintotta magát Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Könnyű csoport… – ironizált a sorsolás után Marco Rossi az M1 aktuális csatornának nyilatkozva, annak ismeretében, hogy a magyar válogatott Olaszországgal, Németországgal és Angliával került egy csoportba. – Komolyra fordítva a szót, minden kalapból a legnehezebb ellenfelet kaptuk, ahogy mindig. Ilyen a csapat és az én közös karmám. Ugyanolyan lehetetlen csoport, mint az Eb-n, úgyhogy nem lehetnek túlzott elvárások. Amikor nem a legjobb formánkat nyújtjuk, akkor úgy ki fogunk kapni, mint az angoloktól itthon. Az álmom az lenne, hogy bennmaradjunk az élvonalat jelentő A divízióban, még ha a realitás nem is ez.

Az 57 éves tréner arról is beszélt, hogy büszke olaszként érzelmileg nagyon nehéz lesz neki a hazája elleni két mérkőzés, de technikai és taktikai szempontból sem lesz könnyebb az Európa-bajnok ellen. Az MLSZ honlapjának igyekezett szakmai szemmel elemezni az ellenfeleket.

– Az ellenfelek szinte minden kulcsjátékosa többet ér a szakmai oldalak szerint, mint a mi teljes keretünk. Ennek ellenére, ahogy korábban is, most is arra fogunk törekedni, hogy a legjobbunkat nyújtsuk ellenük. Ismerjük őket, Olaszország kivételével tapasztalatból tudjuk, hogy mennyire erősek. Rengeteget kell majd futnunk és harcolnunk ellenük, egészen biztos, hogy többet lesz náluk a labda, mint nálunk, így a labdaszerzésre és az azt követő játékelemekre kell majd nagyon felkészülnünk. Szintén előnyünk, hogy pontosan tudjuk, milyen Európa legjobb csapatai ellen futballozni, sőt ezt a helyzetet már többször megoldották játékosaink emlékezetes mérkőzéseken. Ugyanakkor ha sikeresek akarunk lenni, az idén Anglia és Németország ellen játszott mérkőzéseinket el kell felejtenünk, a jövőben kell gondolkodnunk, mivel azok azok a kivételek voltak, amikor egy kisebb csapat egy erősebb ellen tízből egyszer kiugró eredményt tud elérni, vagyis az alapokról kell felépíteni a játékunkat ellenük, mostantól pedig még nagyobb erővel és elszántsággal dolgozunk azért, hogy ez ismét sikerüljön. Minden mérkőzés 0-0-lal kezdődik, és a végeredményt rengeteg apró tényező befolyásolja. Azon leszünk, hogy ezek a tényezők minél kevésbé segítsék ellenfeleinket, és amennyire lehet, harcos, jó játékkal megnehezítsük az életüket.

Schäfer örül. – Nagyon örülök, hogy újra ilyen csapatok ellen játszhatunk. Gyakorlatilag a lehető legnehezebb csoportba kerültünk, de ennek örülni kell. Anglia és Németország ellen is sikerült már jó eredményt elérni, szóval van esély a pontszerzésre. Akkor lennék elégedett, ha olyan bátor játékot mutatnánk, mint az Eb-n és a Wembleyben – mondta az év játékosának választott Schäfer András, a DAC középpályása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.