Kétségessé vált a magyar teniszező melbourne-i indulása

Gálfi Dalmának pozitív lett a koronavírus-tesztje, a magyar teniszező karanténba került Melbourne-ben.

Magyar Nemzet
2021. 12. 30. 13:16
GÁLFI Dalma
Valencia, 2021. szeptember 19. Gálfi Dalma a bolgár Viktorija Tomova ellen játszik a valenciai keménypályás női tenisztorna elődöntőjében 2021. szeptember 18-án. MTI/EPA/EFE/Ana Escobar Fotó: MTI/EPA/EFE/Ana Escobar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Australian Open előtt sok teniszezőt akadályoz a koronavírus. A sorhoz sajnos magyar játékos is csatlakozott: Gálfi Dalma pozitív tesztje következtében karanténba került Melbourne-ben.

A világranglista 124. helyén álló Gálfi a tervezett felvezető versenyt így biztosan kihagyja, de az év első Grand Slam-tornáját tekintve is versenyfutásba került az idővel, ugyanis a január 10-én rajtoló selejtezőben kellene kiharcolnia a főtáblás szereplés jogát.

A magyar teniszezőnek enyhe tünetei vannak, a karantén miatt azonban a következő tíz napban biztosan nem lesz lehetősége rendesen edzeni. Amennyiben Gálfi nem épül fel az Australian Open selejtezőjének rajtjáig, akkor hiába utazott el a déli kontinensre.

Gálfi mellett sok nemzetközi sztárnak is kérdéses a Covid miatt a melbourne-i indulása: többek között Andrej Rubljov, Anasztaszija Pavljucsenkova, Belinda Bencic és Benoit Paire is elkapta a vírust.

Borítókép: Gálfi Dalma (Fotó: MTI/EPA/EFE/Ana Escobar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.