Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Lassan nem lesz kivel kiállnia az FC Barcelonának

Az FC Barcelona a hivatalos oldalain közölte, hogy a csapat Európa-bajnok balhátvédje, Jordi Alba is megfertőződött a koronavírussal. A katalán klub tizenegy biztos hiányzóval várja az új év első meccsét.

Magyar Nemzet
2021. 12. 28. 14:40
FC Barcelona v RCD Espanyol - La Liga Santander
SOCCER-SPAIN-BARCELONA-ESPANYOL Fotó: JOAN VALLS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szaporodnak a koronavírusos esetek a Barcelona öltözőjében. A klub tegnap számolt be arról, hogy az együttes védői közül Dani Alves és Clément Lenglet megfertőződött, ma pedig érkezett az újabb rossz hír: Jordi Alba tesztje is pozitív lett.

Nem elképzelhetetlen, hogy ez csak a kezdet, és a napokban még több játékosról is kiderül a fertőzés ténye. Mindez azért különösen nagy baj Xavi csapatának, mert sárga lapos eltiltása miatt és Sergio Busquets, valamint sérülés miatt Sergino Dest, Ansu Fati, Memphis Depay, Martin Braithwaite és Sergi Roberto is biztosan kihagyja a katalánok következő meccsét, amelyet már az új évben, vasárnap rendeznek a Mallorca ellen idegenben.

A sérültek közül Pedri és Fati már közel áll a visszatéréshez, de a Mallorca ellen még nem lesznek bevethetőek, így erre a La Liga-találkozóra egy kezdőcsapatnyi, azaz tizenegy labdarúgó kiesett a Barcelona keretéből. Meg kell jegyezni, hogy a Mallorca is hasonló gondokkal bajlódik, spanyol lapinformációk szerint náluk hét koronavírusos esetet regisztráltak.

A Barcelona 18 forduló után mindössze a hetedik helyen áll a La Ligában, a hátránya tizennyolc pont az éllovas, eggyel több meccset teljesítő Real Madriddal szemben. A Mallorca a 15. helyet foglalja el a tabellán.

Borítókép: Xavi a Barcelona vezetőedzőjeként (Fotó: Joan Valls)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.