Lewis Hamilton állandó félelemben éli a mindennapjait

A Formula–1-ben a nyolcadik világbajnoki címére hajtó Lewis Hamilton egy interjúban elárulta, nagyon fél attól, hogy megfertőződik a koronavírussal, ezért amennyire lehet, kerüli az embereket.

Magyar Nemzet
2021. 12. 01. 14:54
HAMILTON, Lewis
Mexikvros, 2021. november 5. Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzje a Forma-1-es auts gyorsasgi vilgbajnoksg Mexiki Nagydjnak els szabadedzse eltt a mexikvrosi Hermanos Rodriguez versenyplyn 2021. november 5-n. A futamot november 7-n rendezik. MTI/EPA/EFE/Carlos Ramirez Fotó: Carlos Ramirez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétszeres vb-győztes nem érti azokat a sportolókat, akik már egyre kevésbé foglalkoznak a járványhelyzettel. A Mercedes pilótája ugyanis retteg attól, hogy újra megfertőződik a vírussal.

– Szinte mindig egyedül ülök otthon, de a tavalyi tapasztalatok segítenek abban, hogy jobban éljem meg a dolgot. Ugyanakkor állandó félelemben élek – nyilatkozta a címvédő az Auto Motor und Sportnak.

A 36 éves versenyző már egyszer, alig több mint egy éve átesett a koronavíruson, ami miatt ki kellett hagynia a 2020-as Szahíri Nagydíjat. Hamilton addigra már megszerezte a világbajnoki címet (a Török Nagydíjon koronázták meg), így nem volt vesztenivalója abban az idényben. Idén viszont annál több van, hiszen két futammal a bajnokság vége előtt a brit pilótának nyolc pont a hátránya az éllovas (Red Bull) mögött, tehát minden pontnak nagy jelentősége van a kettejük közötti kiélezett csatában. A megfertőződés és egy nagydíj kihagyása alighanem végletes következményekkel járna bármelyikük számára.

– A környezetemben élő embereknek nem igazán számít, ha kihagynak egy munkanapot. Nálunk, pilótáknál viszont döntő jelentőséggel bírhat. Vannak olyan sportolók, akik lazán veszik a dolgot, és egyáltalán nem törődnek vele, ha megfertőződnek. Ezt furcsának tartom – tette hozzá Hamilton.

A hétszeres világbajnok szerint továbbra sem szabad megnyugodni. Ő ezt annak ellenére is így látja, hogy már a Formula–1-ben is enyhítenek a járvány miatt hozott szigorú szabályokon.

– Néhány területen enyhítettek a szabályokon, emiatt még inkább figyelmetlenné válhatnak az emberek, ami könnyen bajba sodorhatja őket. Azonban mindig észnél kell maradni. Az én érintkezési szokásaim nagyon megváltoztak a múlthoz képest. Mindenkitől igyekszem távol maradni és visszatartom a lélegzetem, ha emberek vannak a közelemben – folytatta, majd azt is elárulta, fizikailag nagyon megviselte a koronavírus. – Az idény első fele az egyik legkeményebb volt, amit valaha tapasztaltam. Át kellett küzdenem magam rajta, a felépülésre és az edzésre összpontosítottam, légzési technikákat gyakoroltam és szinte minden nap futni jártam. Az intenzívebb edzésprogramnak viszont előnye is volt, ennek köszönhetően nem merültek fel problémáim a melegebb futamokon. Ezért hálás vagyok, és végre úgy érzem, hogy sikerült megszabadulnom a betegség következményeitől.

Az elmúlt két futamon győztes pilóta ezt hamarosan ismét bizonyíthatja, ugyanis az előttünk álló hétvégén Szaúd-Arábiába látogat a mezőny, ahol első alkalommal rendeznek Formula–1-es nagydíjat.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA/EFE/Carlos Ramirez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.