Mancini megdicsért minket, Flick „elfeledkezett” rólunk

Az olaszok kiemelték Marco Rossi szövetségi kapitányt és a labdarúgó válogatottunk az Európa-bajnokságon bemutatott remek játékát, azonban az angolok és a németek szinte szót sem ejtettek a mieinkről, amikor a Nemzetek Ligája csütörtöki sorsolásáról mondták el a véleményüket.

Magyar Nemzet
2021. 12. 17. 11:04
FLICK, Hansi
Stuttgart, 2021. szeptember 1. Hansi Flick új német szövetségi kapitány a válogatott stuttgarti edzésén 2021. szeptember 1-jén. Németország szeptember 2-án játszik Liechtenstein ellen világbajnoki selejtezõmérkõzést. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, Olaszországgal, Angliával és Németországgal került egy csoportba a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája A osztályában. Nemzeti csapatunk szövetségi kapitánya, Marco Rossi a karmát emlegette a sorsolás után, míg a többi edző azt emelte ki, kemény találkozókra számít a 3. csoport mérkőzésein.

– Ez egy jó csoport, Angliával, Németországgal és Magyarországgal biztosan szórakoztató lesz – vélekedett Roberto Mancini, az olasz válogatott szövetségi kapitánya. – Az erős ellenfelek elleni mérkőzések jelentik a labdarúgás sava-borsát. Anglia ellen játszottunk már az Európa-bajnokság döntőjében, szóval két nagy intenzitású meccsre számítok. Az olasz–német párharc igazi klasszikusnak számít. Én először nézhetek velük szembe, mióta szövetségi kapitány vagyok, nagyon várom már. És végül, a Magyarország elleni találkozókon két olasz edző csaphat össze. A magyar csapat Rossi vezetésével jól teljesített az Európa-bajnokságon. Természetesen megpróbáljuk megnyerni a Nemzetek Ligáját, szeretnénk bekerülni újra a legjobb négy közé, ahogy azt idén is tettük, de most már a tornagyőzelemért szállnánk harcba – tette hozzá a tréner, aki idén a harmadik helyen zárt a csapatával az NL-ben.

Az angol válogatottat irányító Gareth Southgate természetesen felidézte a nyári Eb-döntőt, amelyet büntetőpárbaj után veszítettek el a Háromoroszlánosok.

– Bármi is történjék, a finálé elvesztése felett érzett csalódottságot nem fogja enyhíteni. Persze ez egy kiváló mérkőzés lesz nekünk, és amiatt, hogy a döntőben találkoztunk ezt megelőzően, nagyobb figyelmet fog kapni ez a meccs, aminek mi örülünk – nyilatkozta a szigetországi mester, majd a többi ellenfélről csak ennyit tett hozzá: – Ezek izgalmas mérkőzések lesznek. A Nemzetek Ligája lebonyolításának köszönhetjük ezeket a különleges meccseket.

Hansi Flick német szövetségi kapitány elégedett, hogy erős csoportba került a csapata.

– Mondhatjuk, hogy ütős volt a sorsolás, de mi örülünk neki, hogy a legjobb csapatok ellen próbálhatjuk ki magunkat. Anglia és Olaszország játszották az Európa-bajnokság döntőjét, várjuk a mérkőzéseket ellenük. Az angolok és az olaszok elleni meccseink igazi klasszikusok, a német szurkolók boldogok lehetnek a sorsolás miatt, és mi is azok vagyunk. Nagyon jól játszottunk a világbajnoki selejtezőkön. Az irányításom alatt mind a hét meccsünket megnyertük. Így kell haladnunk a jövőben is. Nem lesz sok időnk a felkészülésre a nyáron. Márciusban lesz két mérkőzésünk, és felkészülten akarunk nekivágni a Nemzetek Ligájának.

A Bayern München korábbi sikeredzője a magyarokról csak kevés szót ejtett, pedig a mieink nagyon megdolgoztatták nyáron a még Joachim Löw irányította németeket, 2-2-es döntetlent harcoltak ki az Eb csoportkörében. Amikor arról kérdezték, hogy a nyári tapasztalatok segíthetik-e a felkészülésüket, mert a játékosok jól ismerik egymást, így felelt:

– Nem, ezen a szinten minden játékos jól ismeri egymást, főleg, ha az olaszokat és az angolokat említjük, de még Magyarországról is sok játékos szerepel a Bundesligában. Tudjuk, hogy mire számíthatunk.

Borítókép: Hansi Flick a német válogatott edzésén (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.