időjárás 27°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Megjelent a koronavírus a dartsvilágbajnokságon

Magyar Nemzet
Forrás: Nso.hu
2021.12.25. 10:05
Megjelent a koronavírus a dartsvilágbajnokságon

Rossz hír a karácsonyi szünetet tartó londoni PDC-dartsvilágbajnokság rendezőinek, a versenyzőknek és a sportág hatalmas rajongótáborának, hogy a tornát sem kerülte el a koronavírus-járvány. Legalábbis Raymond van Barneveld megfertőződött, aki december 23-án, csütörtökön még az angol Rob Cross ellen lépett színpadra, és a világbajnokok csatájában 3-1-es vereséget szenvedett. Megfertőződéséről maga a holland játékos számolt be a közösségi oldalán.

Az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveld azt írta a Twitteren, hogy a második fordulós mérkőzése után kezdtek el rajta jelentkezni a koronavírusra utaló tünetek.

„Sajnos be kell jelentenem, hogy pozitív lett a koronavírustesztem – írta az 54 éves sportoló a közösségi oldalán. – A meccs közben még nem volt semmilyen panaszom, utána kezdtem érezni, hogy légszomjam és lázam van. Felhívtam a menedzseremet, Ben de Kokot, aki azt tanácsolta, hogy menjek egyből a szállodai szobámba és ne adjak senkinek interjút. Jelenleg láz és komoly fáradtság gyötör. A következő napokban karanténban maradok Londonban. Rob Cross-szal és a PDC-vel már beszéltem a kialakult helyzetről.”

A sportág első számú szervezete egyelőre nem reagált Van Barneveld megfertőződésére.

A világbajnokság küzdelmei hétfőn, a karácsonyi szünet után folytatódnak. Rob Cross december 28-án, kedd este az északír Daryl Gurney ellen vívja a következő mérkőzését.

Borítókép: Az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveldnek pozitív lett a koronavírustesztje (Forrás: Twitter/Raymond van Barneveld)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.