Megtört a kapitány: Elment a hitünk és az önbizalmunk

Golovin Vlagyimir a nyolcadik mérkőzésén a negyedik vereségét szenvedte el a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként. Az olimpiai bajnok franciák elleni két betli be volt kalkulálva, a németek ellen lehetett volna esély, a dánok ellen egy idő után semmi sem sikerült. Érthető, hogy olyan szavakat használt a kapitány a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, amiket korábban nem.

Szilágyi László (Granollers)
2021. 12. 08. 22:38
LUKÁCS Viktória; KLUJBER Katrin; MÁRTON Gréta; BÍRÓ Blanka; HÁFRA Noémi
Minden az arcukra van írva Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Gratulálok a dánoknak a győzelemhez. Nagyon nehéz mérkőzés volt, nem így terveztük, ahogyan alakult. A kezdés még működött, de utána nagyon lelassultunk, nagyon statikus lett a védekezésünk. Nem voltak lerohanás góljaink, a folytatásban a hitünk is elment. A szünetben megbeszéltük, hogy másképp fogjuk csinálni, de a helyzet sajnos csak rosszabb lett. Olyan dolgokat csináltunk a pályán, amiket megbeszéltünk, hogy nem szabad. A mai napon sokat hibáztunk, elment a hitünk és az önbizalmunk – értékelt az események, a 30-19-es vereség hatása alatt álló Golovin Vlagyimir.

Kendőzetlenül őszinte, kemény mondatok. Pedig Golovin nem tett mást, csak reálisan értékelte a látottakat. A kollégája, Jesper Jensen lefutotta a kötelező udvariassági köröket, természetesen megdicsérte a magyar válogatottat. – Számtalan tehetség található az ellenfelünknél, ezért is nagy fegyvertény a győzelem. Ma csodálatosan játszottunk, nagyon büszke és elégedett vagyok – mondta Jensen. A büszkeséget érthette a magyarok legyőzésére, de arra is, hogy fél lábbal a legjobb nyolc között érezheti magát a csapatával együtt.   

Borítókép: Minden a játékosok arcára van írva (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.