Messi és Ronaldo párharca jön a BL nyolcaddöntőjében

Az UEFA sorsolásán a 16 között Paris Saint-Germain–Manchester United párosítást is összehoztak.

2021. 12. 13. 12:32
MESSI, Lionel
Prizs, 2021. oktber 20. Lionel Messi, a Paris Saint-Germain jtkosa, miutn glt szerzett az RB Leipzig ellen a labdarg Bajnokok Ligja csoportkrben, az A csoport harmadik forduljban Prizsban 2021. oktber 19-n. MTI/EPA/Ian Langsdon Fotó: Ian Langsdon
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a központjában, a svájci Nyonban hétfőn elkészítette a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének a sorsolását.

A ceremóniát a csoportkör zárása után a következő csapatok várták:

Csoportelsők: Manchester City (angol), Liverpool (angol), Ajax (holland), Real Madrid (spanyol), Bayern München (német), Manchester United (angol), Lille (francia), Juventus (olasz)

Csoportmásodikok: Paris Saint-Germain (francia), Atlético Madrid (spanyol), Sporting CP (portugál), Internazionale (olasz), Villarreal (spanyol), Salzburg (osztrák), Chelsea (angol)

A 16 között a következő párharcokra kerül sor:

Benfica (portugál)–Real Madrid (spanyol)

Villarreal (spanyol)–Manchester City (angol)

Atlético Madrid (spanyol)–Bayern München (német)

Salzburg (osztrák)–Liverpool (angol)

Internazionale (olasz)–Ajax (holland)

Sporting CP (portugál)–Juventus (olasz)

Chelsea (angol)–Lille (francia)

Paris Saint-Germain (francia)–Manchester United (angol)

A legnagyobb érdeklődés kétségkívül a Paris Saint-Germain–Manchester United párharcot övezi, benne Lionel Messi és Cristiano Ronaldo „összecsapását”.

A párharcok oda-visszavágós rendszerben dőlnek el. Az első mérkőzésekre február 15-én és 16-án, valamint 22-én és 23-án, a visszavágókra március 8-án és 9-én, illetve 15-én és 16-án kerül sor. A felsorolt játéknapok mindegyikén két meccset rendeznek, mindegyiket 21 órától. A negyeddöntő és az elődöntő párosítását március 18-án, pénteken készítik el. A döntőre 2022. május 28-án kerül sor Szentpéterváron.

Ami az idei kiírásban az újdonság: a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában ebben az idényben először nem él az idegenben szerzett több gól szabálya, tehát ha a kétszer kilencven perc alatt a két csapat ugyanannyi gólt szerzett, akkor hosszabbítás (majd szükség esetén tizenegyespárbaj) következik, függetlenül a hazai és az idegenbeli meccsen elért gólok számától.

Borítókép: Lionel Messi, a Paris Saint-Germain játékosa, miután gólt szerzett az RB Leipzig ellen a Bajnokok Ligája csoportökrében, az A csoport harmadik fordulójában Párizsban 2021. október 19-én (Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.