Nagyon kiakadt a botrányhős koronavírusos teniszező

A világranglista 46. helyén álló Benoit Paire január 4-én indult volna Melbourne-ben egy felvezető tornán, de a francia teniszező tervei már nem valósulnak meg.

Magyar Nemzet
2021. 12. 29. 9:32
benoit paire
Paire megkapta a jogos büntetését Fotó: Paul Crock Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A nevem Benoit Paire, és 250. alkalommal lett pozitív a Covid-tesztem!!” – írta a 32 éves Benoit Paire egy ma közzétett Instagram-sztoriban.

„Őszintén szólva már nem tudok mit kezdeni a Coviddal. A Covid miatt náthás lettem, a szállodai szobákban eltöltött karantén miatt nem érzem jól magam lelkileg. A tavalyi év kemény volt, és az idei is pontosan úgy kezdődik!”

 

A francia teniszező be van oltva, és egyértelművé tette, hogy „100 százalékban” támogatja az oltásokat. „Az csak egy dolog, százszázalékosan az oltás mellett vagyok, de hadd kérjem, hogy éljünk úgy, mint a Covid előtt, különben nem látom értelmét az ilyen-olyan intézkedéseknek” – tette hozzá a nehezen kezelhető játékos.

Fotó: Francois Nel/Getty Images

Az Australian Open január 22-én kezdődik, így Paire-nek néhány hét áll rendelkezésére, hogy negatív tesztet produkáljon. Paire-t kizárták a 2020-as US Openen, miután néhány nappal az első meccse előtt Covid-tesztje pozitív lett. Aztán az év elején kénytelen volt 14 napos kemény karantént kiállni az Australian Open előtt, miután egy melbourne-i repülőútján egy személy Covid-tesztje pozitív lett.

Paire az első körben veszített, és frontális támadást indított az Australian Open szervezői ellen, „sz.r”-nak nevezve a versenyt, kritizálta a szervezőket, amiért tiszteletlenül bántak a játékosokkal.

Fotó: Michael Bradley / AFP

Paire-t később eltiltották attól, hogy Franciaországot képviselje a tokiói olimpián, miután több szabálysértést követett el a pályán, nem egyszer köpködött, ütőt tört és tiszteletlenül beszélt a mérkőzésvezetővel.

Egy kis ízelítő a zabolázhatatlan játékos pillanataiból:

Borítókép: a nehezen kezelhető játékos elvesztette a türelmét (Fotó: AFP) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.