Orvosi javaslatra, betegség miatt megműtik Szalai Ádámot

A Bundesligában szereplő Mainz ma rövid közleményben tudatta, hogy a csapat magyar válogatott támadója, Szalai Ádám többhetes pihenőre vonul, mivel orvosi javaslatra meg kell műteni egy betegség miatt.

Magyar Nemzet
2021. 12. 17. 13:38
null
Budapest 20210902 Magyarország-Anglia VB selejtező labdarúgó mérkőzés Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: Szalai Ádám Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mainz egy-két mondatos közleményéből nem derültek ki a részletek, hogy pontosan mi a baja a 34 éves csatárnak, és mennyit kell majd kihagynia, mindenesetre a klub hetekben határozta meg a kényszerpihenő mértékét.

Ez azt jelenti, hogy jó esetben Szalai tavasszal már újra pályára léphet, a Bundesliga idei utolsó fordulóját egyébként is az előttünk álló hétvégén rendezik.

A Mainz a közvetlen riválisa, az ugyanannyi ponttal álló Eintracht Frankfurt otthonában játszik szombaton, a tét pedig az, hogy meg tudja-e őrizni a helyét az élmezőnyben. Eddig ugyanis kiválóan szerepelt a csapat, amely a hatodik helyről várja a 2021-es zárást.

mérsékelten vehette ki a részét a sikerekből, az idényt karanténban kezdte, majd sérülés is hátráltatta. Tíz bajnokin lépett pályára, többnyire azonban csak csereként, mindössze kétszer volt a kezdőcsapata tagja, abból egyszer a félidőben lecserélték.

Egyetlen gólját épp azon a találkozón szerezte, amelyet csaknem végigjátszott, a Greuther Fürth ellen 89 percet töltött a pályán, és a 3-0-s győzelemhez a második góllal járult hozzá augusztus végén.

Hogy valami nincs rendben, annak jele lehetett, hogy a legutóbbi két fordulóban nem volt tagja a Mainz meccskeretének, ilyenre pedig csak akkor volt példa korábban az idényben, ha sérülés vagy betegség volt az oka ennek. Szalai december 11-én kisebb autóbalesetet szenvedett, edzésre tartott, amikor a szalagkorlátnak ütközött. Véraláfutás keletkezett a nyakában, majd későbbi vizsgálatok megállapították, hogy olyan sérülést szenvedett el Szalai, amely hosszú távon káros lehet az egészségére, ezzel lehet összefüggésben a műtét.

November közepén Szalai a San Marino és a Lengyelország elleni, győztes világbajnoki selejtezőkön is csapatkapitányként vezette a magyar válogatottat, amely jövő nyáron a Nemzetek Ligája legfelsőbb osztályában folytatja szereplését, méghozzá a halálcsoportban, Anglia, Olaszország és Németország társaságában.

Borítókép: Szalai Ádám Magyarország Anglia elleni vb-selejtezőjén szeptemberben (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.