Rafael Nadal régi nagy riválisa ellen tért vissza

Andy Murray legyőzte Rafael Nadalt Abu-Dzabiban, de mindketten elégedettek voltak a találkozó után.

Magyar Nemzet
2021. 12. 18. 10:47
Andy Murray Rafael Nadal tenisz Abu-Dzabi
Fotó: MTI/EPA/Ali Haider
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Reméljük, két öreg fickóhoz képest jó teljesítményt tudunk nyújtani – vezette fel a harmincnégy éves Andy Murray a harmincöt esztendős elleni meccsét. A két teniszező az előző évtized első felében sok nagy csatát vívott, 2016 tavasza óta viszont nem találkoztak egymással hivatalos meccsen.

Murray 2018-ban és 2019-ben is csípőműtéten esett át, a visszatérése pedig a komoly beavatkozások után lassú tempóban halad, jelenleg a 134. helyen áll a világranglistán. A péntek, abu-dzabi bemutatótornán rendezett meccsen azonban nem ő számított a visszatérőnek, hanem az ATP-rangsor hatodik helyén álló Nadal, aki lényegében kihagyta az év második felét: a Roland Garros után a US Open egyik felvezető versenyén, Washingtonban megpróbálkozott a visszatéréssel, de a lábsérülése miatt több tornát már nem vállalt.

Éppen ezért jól jött számára a meghívás Abu-Dzabiba: az Egyesült Arab Emírségek fővárosa rendszeresen megrendezi a hivatalos teniszidény után a szerényen csak Mubadala tenisz-világbajnokságnak nevezett versenyt. A 2022-es ausztráliai szezonkezdet előtt Nadal tét nélkül tesztelhette fizikai állapotát.

A meccset két szettben Murray nyerte, de a találkozó után egyikük sem volt elégedetlen.

– Nem volt rossz meccs az én szempontomból sem. Régóta nem játszottunk már egymás ellen, és örülök, hogy Andy is újra ezen a szinten tart azok után, amint keresztülment – fogalmazott a hússzoros Grand Slam-győztes Nadal, aki még egy meccset játszhat, a harmadik helyért a kanadai Denis Shapovalov ellen.

Nagyon hasonló gondolatokat fogalmazott meg a kétszeres olimpiai bajnok Murray is, aki a szombati fináléban az orosz Andrej Rubljovval csap össze.

– Rafával nagyon sok meccset játszottunk az évek során, de mindkettőnknek volt részünk sérülésekben is. Nagyszerű volt ismét ellene játszani, és újra ezen a szinten teniszezni. Rubljov nagyon keményen üti a labdákat az alapvonalról, mindenképp jó teszt lesz a döntő a mozgásomra nézve – mondta Murray, aki még mindig nem mondott le arról, hogy a legértékesebb tenisztrófeákért játsszon. A Nadal elleni győzelem – még ha csak bemutató tornán született is – további reményt adhat neki, hogy még mindig felveszi a versenyt a legjobbakkal.

S ma már többen bíznak benne, mint néhány hónappal korábban. Az Eurosport szakértője, a hétszeres Grand Slam-bajnok Mats Wilander, aki egy éve még visszavonulásra szólította fel Murray-t, ma már úgy gondolja, hogy a skót képes lehet visszatérni a top 10-be.

Borítókép: Andy Murray és Rafael Nadal (Fotó: MTI/EPA/Ali Haider)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.