Stöger tabula rasát hirdetett a téli szünetre a debreceni vereség miatt

Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője rendrakást, tabula rasát hirdetett a debreceni 2-0-s veresége után. A címvédő vezetőedzője nem érti, miért ingadozik akár egyik meccsről a másikra a játékosai hozzáállása.

Magyar Nemzet
2021. 12. 12. 20:19
Stöger kockáztatott, Boli mellett Mmaee is bekerült a kezdőcsapatba Fotó: Nemezeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyenge, s ami Peter Stögert ennél is jobban bántja, lelketlen játékkal kapott ki 2-0-ra a Debrecentől a labdarúgó NB I 16. fordulójában. 

– Hát nem ez volt a legjobb teljesítményünk. A Debrecen viszont jól játszott, jól védekezett, rendezett volt, és kihasználta a helyzeteit. Nekünk gondjaink voltak támadásban. A beadások megvoltak, de a helyzetkihasználás nem volt rendben. Dühös nem vagyok, csalódott annál inkább, mert nem először fordul elő, hogy úgy látom, nem megfelelő a csapat hozzáállása – értékelte e mérkőzést az FTC vezetőedzője.

Stöger annál inkább sem érti a gyenge játékot, mert mint elmondta, kielemezték a Leverkusen elleni Európa-liga-találkozó adatait, és azt kapták, a Ferencváros elmúlt két évének legintenzívebb mérkőzése volt.

– Próbáltunk emiatt rotálni, és friss játékosokat pályára küldeni. Ez működhetett is volna. Többet vártam volna a pályán, és ez nem először fordul elő. Nagy tisztelettel vagyok mindenki iránt, aki a futballban dolgozik, viszont azt tudom mondani, hogy olyan csapatok ellen, mint a Puskás vagy a Kisvárda, sokkal motiváltabban játszottunk – mondta Stöger. Majd megjegyezte, nem érti, hogy a kisebb csapatok ellen miért játszik gyengébben a csapata. (Korábban a ZTE-től kikapott a Fradi, az MTK-val pedig döntetlent játszott.) – Korábbi csapataimnál ilyen ingadozást a hozzáállásban még nem tapasztaltam. A szünet alatt egyfajta tiszta lapot kell nyitnunk, és akik nem készek a versenyre, azok kimaradhatnak a kezdő tizenegyből.

Carrillo: Megérdemelten nyertünk

A Debrecen vezetőedzője, Joan Carrillo szerint megérdemelt győzelmet aratott csapata.

– A srácok pedig mindent megtettek a győzelemért. Nagyon szervezetten játszott a csapat, úgy érzem, tényleg megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Örülök, hogy hazai közönség előtt sikerült nyernünk. Ma még a győzelemmel foglalkozunk, de holnaptól már a Gyirmót ellen készül a csapat, hiszen a Fradi elleni sikernek akkor lehet igazán értéke, ha jövő héten is nyerni tudunk.

A spanyol tréner külön kiemelte teljesítményét.

– Több edzést is kihagyott a héten sérülés miatt. A mérkőzés előtt négyszemközt beszélgettem vele, megkérdeztem, tudja-e vállalni a játékot. Azt mondta, természetesen igen. Nagyot is küzdött a mérkőzésen, ezért minden tiszteletet megérdemel a csapattársak, a szurkolók és a város részéről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.