Szerdán jelenti be a Barcelona, folytatja-e Agüero

Szerda délben kiderül, Sergio Agüero folytathatja-e a pályafutását. A Barcelona akkor jelenti be, mi lesz a nyáron a Manchester Citytől igazolt, szívproblémák miatt kényszerpihenőn lévő argentin középcsatár sorsa.

Magyar Nemzet
2021. 12. 14. 11:58
Sergio Agüero
19 Sergio Aguero of FC Barcelona during the La Liga Santader match between FC Barcelona and Deportivo Alaves at Camp Nou Stadium on October 30, 2021 in Barcelona. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto) (Photo by Xavier Bonilla / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Xavier Bonilla / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona a közösségi médiában osztotta meg, Agüero Joan Lapora klubelnök társaságában jelenti be, hogyan alakul a jövője.

Az eddigi hírek alapján nem túl kedvezőek a kilátások. A Barcelona a nyáron a Manchester Citytól igazolt, az akkori hivatalos hírek szerint sérüléssel bajlódó középcsatár nélkül kezdte meg az idényt. Ki tudja, talán már akkor sem egyszerű húzódás miatt késlekedett a bemutatkozása. Egészen leegyszerűsítve távozása mellett ez a Barca bukdácsolásának másik oka, amibe Ronald Koeman belebukott. (Arról már nem is beszélve, Agüero Messi miatt hagyta oda Manchestert.)

Agüero először éppen azután szerepelt a katalánok kezdőcsapatában, hogy felmentették Koemant. A szurkolókhoz hasonlóan ő is keserűen gondol vissza az Alavés ellen október 30-án játszott és 1-1-re végződött meccsre. Rosszullét kerülgette, s a 39. percben lecserélték. A kivizsgálás megállapította, hogy szívritmuszavara van.

Ezt követően kiszivárogtak olyan hírek, miszerint az állapota súlyosabb, mint ahogy gondolták. Ez alapján a Barcelona drukkerei csak halványan reménykedhetnek abban, hogy szerdán mégis kedvező híreket hallanak.

Agüero mögött veretes pályafutás áll, ám Bajnokok Ligája-győztes csapatnak még nem volt tagja – ebben az idényben már nem is lehet, ami újabb adalék ahhoz, hogy a visszavonulása a valószínű. Dacára annak, hogy a nyáron Messi talán visszatér, egy év múlva pedig világbajnokságot rendeznek.

Az egészség azonban mindennél fontosabb.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.