Szergej Rebrov karácsonykor is előhozta a Ferencvárost

A Bombardir elnevezésű ukrán YouTube-csatorna az Egyesült Arab Emírségekben meglátogatta Szergej Rebrovot, aki az itteni labdarúgó-bajnokság éllovasának, az al-Ain csapatának a vezetőedzője, a vele készült beszélgetés pedig most karácsonykor került nyilvánosságra. S ebben a Ferencvárosról is szó esik.

2021. 12. 25. 16:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán labdarúgás 75-szörös válogatott, 47 éves legendája 2018 augusztusában a német Thomas Doll utódjaként lett a Ferencváros vezetőedzője, 133 tétmérkőzésen ült a kispadon, s mindhárom idényében bajnoki címet szerzett csapatával. 2019-ben az Európa-liga csoportkörében szerepelt a zöld-fehérekkel, akiket 2020 őszén a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezetett, itt azt megelőzően 25 éve szerepelt a csapat. Idén júniusban azonban „puskaporos” hangulatban váltak el a felek egymástól; a hírek szerint Rebrov februárban már jelezte a távozási szándékát, később aztán visszakozni próbált, amit azonban a klub nem tolerált, s a tréner végül aláírta az eredetileg 2022 nyaráig szóló szerződése felbontását. (Őt követte a kispadon az osztrák Peter Stöger, aki már csak múló emlék a Ferencvárosnál, hiszen az év végén a helyére befutott az orosz Sztanyiszlav )

Szergej Rebrovnak napokon belül lett új munkahelye, az Egyesült Arab Emírségekbe szerződött, az al-Ain vezetőedzőjének nevezték ki, ahol korábban is játszott. Az al-Ain jelenleg veretlenül vezeti a bajnokságot, tizenegy meccséből nyolc győzelme van három döntetlen mellett, és hét pont az előnye az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott második helyezett előtt. Szombaton este 3-1-re verte az al-Naszrt. 

A felkészülés:

Ez pedig a csapat második gólja, nem csúnya!

Rebrov az eredményeket nézve nem lehet elégedetlen csapata teljesítményével, bizonyára a fizetésével sem; de a Bombardir elnevezésű YouTube-csatornának a vele folytatott beszélgetéséből kisejlik, hogy nem ezt a munkát tekinti élete fő feladatának. Sokadszor mondta el, hogy szívesen lenne az ukrán válogatott szövetségi kapitánya. S kitért a Ferencvárossal történt szakítására is.

Megjegyzendő, hogy amikor augusztusban Andrij Sevcsenko leköszönt a szövetségi kapitányi posztról, az ukrán szövetség Rebrovot szerette volna a helyére, de ő ekkor már az al-Ain vezetőedzője volt. Rebrov most arról is beszélt, hogy hazája szövetsége megpróbálta „kivásárolni” a szerződéséből, de az arabok ragaszkodnak ahhoz, hogy maradjon, semmilyen kompenzációt nem voltak hajlandók elfogadni. A szakvezető elmondta, hogy az al-Ainnál a szerződése a tavasszal lejár, s mérlegelni fogja a lehetőségeit.

Számunkra persze az érdekesebb, hogy a beszélgetésben szóba került a Ferencváros is, és erre a szálra az ukrán média is lecsapott.

– Nem bánom, hogy eljöttem a Ferencvárostól – mondta Rebrov, aki korábban mindig kihangsúlyozta, hogy milyen jól érzi magát Budapesten. – Edzők vagyunk, és ott dolgozunk, ahol munkát kapunk, de azt nem gondoltam, hogy ilyen helyzetbe kerülök a Ferencvárosnál. Én dolgozni akartam, a munkáltatóm azonban azt mondta: ne haragudj, én nem alkarok dolgozni veled. Tiszta lelkiismerettel váltam el, én mindent megtettem a csapatért. Készen álltam arra, hogy kitöltsem a szerződésemet, a vezetőség azonban ezt nem akarta. Edzőként meg kell tanulnod, soha nem tudod, mi vár rád, még akkor sem, ha eredményesen dolgozol – fogalmazott Szergej Rebrov, az ellentmondásos megnyilvánulásai pedig nem kerültek szóba. 

Az ukrán válogatott szövetségi kapitánya Sevcsenko után a 64 éves Olekszandr Petrakov lett, aki korábban hazája ifjúsági nemzeti csapatai mellett dolgozott, s nyilvánvaló, hogy őt csak ideiglenes megoldásnak szánta az ukrán szövetség. Így a tavasszal eljöhet Szergej Rebrov ideje. Feltéve, hogy az Egyesült Arab Emírségekben nem kap egy visszautasíthatatlan ajánlatot a hosszabbításra.

Borítókép: Szergej Rebrovot nagy becsben tartják az Egyesült Arab Emírségekben (Forrás: Twitter/Al Ain FC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.