Széttaposták Willi Orbán bokáját, villant a piros lap

Katasztrofális lipcsei évzáró: három magyarral a kezdőben, emberelőnyben, vereség a kiesőjelölttől a Bundesliga idei utolsó, 17. fordulójában.

Magyar Nemzet
2021. 12. 18. 17:32
SC Freiburg - RB Leipzig
Fotó: Europress/AFP/Tom Weller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta a Jesse Marsch helyére lépő Domenico Tedesco irányítja az RB Leipzig együttesét, most először volt tagja mindhárom magyar labdarúgó az együttes kezdőjének a kieső helyen álló Arminia Bielefeld ellen hazai pályán.

Ez számára jelentett pozitív változást, hiszen Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal az első két meccsén is a kezdőben számolt Tedesco.

Szoboszlai érezte, élnie kell a bizalommal, az első félidőben csapata legaktívabb tagja volt, sokszor kérte a labdát, igyekezett színt vinni a lipcsei támadásokba. Sovány vigasz volt ez, mert amúgy a hazaiak meddő mezőnyfölényben játszottak. Hiába volt hetven százalékban a Leipzignél a labda, igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani.

Sőt a 44. percben a Bielefeld lőtt gólt, ám a hazaiak szerencséjére a VAR igazolta a lesállást, így vendégelőny helyett 0-0-val mehettek szünetre a csapatok.

Jellemző volt, hogy a Leipzig az 52. percben találta el először a Bielefeld kapuját, de ezzel együtt sem lett veszélyesebb a támadójátéka. Az 57. percben aztán már a les sem mentette meg a lipcseieket: Wimmer ziccerben Gulácsiba lőtte a labdát, de a kipattanót Serra a kapuba lőtte – 0-1.

A 68. percben nagy esélyt kapott a Leipzig, Klos taposta meg csúnyán Orbán bokáját, amiért a játékvezető először sárga lapot adott, de a VAR közbeszólt, és pirosra módosult az ítélet.

A hazaiak Twitter-csatornája is durva szabálytalanságként írta le az esetet, de Orbán szerencsére tudta folytatni a játékot, ám lehet, hogy mégis megsérült, mert a 87. percben le kellett cserélni.

Hiába az emberelőny, a második gólt is a kontrázó Bielefeld szerezte, amely a 75. percben Okugava révén szerzett újabb találatot, a 14 méterről leadott, rövid alsóba érkező lövést Gulácsi talán védhette volna – 0-2.

Tedesco elszenvedte az első nagy pofonját a Leipzig élén, a 17. helyezett Bielefeld vitte el a három pontot a csapat otthonából. Gulácsi és Szoboszlai végig a pályán maradt.

A nap másik magyar érdekeltségű meccsén a Bochum otthon 1-0-ra kikapott az Union Berlintől, a hazaiaknál Novothny Soma a 75. percben lépett a pályára csereként.

Borítókép: (Fotó: Europress/AFP/Tom Weller)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.