Szigort és bajnoki címet ígér a Fradi új vezetőedzője

Megszólalt Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros labdarúgócsapatának hétfőn kinevezett új vezetőedzője. Az orosz válogatott korábbi szövetségi kapitánya már 1975-ben felfigyelt a zöld-fehér klubra, amelynek szurkolói szerinte a CSZKA Moszkva drukkereinél is hangosabbak voltak idegenben.

Magyar Nemzet
2021. 12. 20. 19:12
Csercseszov ideális körülmények között készülhet a Fradival Fotó: Ramil Sitdikov / Sputnik / Sputnik via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, az FTC megtalálta az új vezetőedzőjét, érkezett a menesztett Peter Stöger helyére. Székfoglaló nyilatkozatában az orosz mester elárulta, hogy egyáltalán nem volt ismeretlen számára a magyar klub, amikor először hallott a megkereséséről.

– Amint értesültem a Ferencváros érdeklődéséről, elkezdtem információkat felkutatni a klubról –  kezdte Csercseszov a Fradi.hu-nak nyilatkozva. –Nem volt teljesen ismeretlen számomra a Fradi, mivel az 1975-ös Kupagyőztesek Európa-kupája során nagyon megtetszett nekem a döntőig menetelő magyar csapat. Most pedig gyorsan tudtam azonosulni a projekttel, amit felvázoltak elém.

Csercseszovnak frissebb emlékei is vannak a Fradiról, 2019-ben, amikor az Európa-liga csoportkörében a CSZKA Moszkva ellen lépett pályára a magyar bajnok, annak szurkolói keltették fel a figyelmét.

– Szigorú és célratörő edző vagyok – jelentette ki Csercseszov. – A tehetség nálam munka nélkül semmit sem ér. Az utóbbit sokkal többre tartom. Bajnok szeretnék lenni a csapattal, olyan játékkal, amely még több szurkolót csalogat ki a stadionba. A Fradi drukkerei fantasztikusak, emlékszem rájuk, a CSZKA Moszkva otthonában aratott győzelem során leszurkolták a hazai drukkereket.

A legfontosabb üzenet azonban talán a szigor és a célratörőség volt Csercseszov első magyarországi nyilatkozatában. Ugyanezekkel volt jellemezhető a klub korábbi sikeredzője, az ukrán Szergej Rebrov, akivel tavaly a BL csoportkörében szerepelt a klub, és aki után a csapatot megkapó Peter Stöger egy másfajta stílussal és hozzáállással mindössze néhány hónap alatt megbukott.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov orosz szövetségi kapitányként (Fotó: Ramil Sitdikov/Sputnik)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.