Szilágyi Liliána: Testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazott édesapám

Az úszónő sokkoló bejegyzést osztott meg szerda éjjel a közösségi oldalain.

Magyar Nemzet
2021. 12. 30. 8:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokkoló bejegyzést osztott meg szerda este a közösségi oldalain úszónő. A 25 éves sportoló, aki 2014-ben a nankingi ifjúsági olimpián megnyerte a 100 és 200 méteres pillangóúszást, utóbbi távon pedig 2016-ban ezüstérmes lett a felnőtt Eb-n, arról beszél, hogy édesapja, a korábbi többszörös magyar bajnok és olimpikon úszó, Szilágyi Zoltán éveken át testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta.

„Bántalmazott vagyok. 25 év után készen állok kimondani a valaha létezett legnehezebb szavakat számomra. Megannyi fájdalom és küzdelem után, felállok és bármennyire is tudom, hogy egy rendkívül megosztó téma, akkor is beszélni fogok róla, mert szükséges. Bántalmazott vagyok. Méghozzá egy olyan ember által, akitől eredendően a legnagyobb szeretetet és elfogadást kellett volna hogy kapjam. Bántalmazott az apám. Testileg. Lelkileg. Szexuálisan. Gyermekkoromtól kezdve. Folyamatosan és kiszámíthatatlanul, ha épp olyan kedve volt, élvezve a hatalmának a gyakorlását felettem. Legyen szó testi fenyítésről, megfélemlítésről, szeretet- és figyelemmegvonásról, avagy szexuális visszaélésről” – kezdődik Szilágyi Liliána megdöbbentő bejegyzése.

Szilágyi Liliána édesapja Szilágyi Zoltán, korábbi 30-szoros magyar bajnok, világbajnoki 6. helyezett gyorsúszó, aki sokáig a lánya edzője volt. A sportolónő édesanyja pedig – akit a bejegyzés szerint Szilágyi Zoltán ugyancsak rendszeresen bántalmazott – a háromszoros olimpiai bajnok pólólegenda, 2013-ban elhunyt Gyarmati Dezső lánya, Gyarmati Eszter.

Szilágyi Liliána a Széchy SE-ben kezdte karrierjét, majd a Jövő SC, a Kőbánya SC és a Honvéd után rövid időt az Egyesült Államokban töltött, mielőtt 2019-ben a Ferencváros sportolója lett volna. A 2019-es világbajnokságon 100 méteres pillangóúszásban 26., 200 méteres pillangóúszásban pedig 6. lett. 2019 októberében bejelentette, hogy a továbbiakban Shane Tusuppal folytatja a felkészülést a 2020-as olimpiára. 2020 decemberében azonban bejelentette, hogy felfüggeszti a versenyzői pályafutását. November közepén arról jelentek meg hírek, hogy Győrben készül, s ide is igazolhat.

A témához kapcsolódó korábbi cikk, mely a Magyar Idők hasábjain jelent meg, IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Szilágyi Liliána (Forrás: Facebook/Szilágyi Liliána)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.