Újabb finálé után szomorkodhatott az Aranylabda-győztes

Az orosz csapat érvényesítette a papírformát Madridban, 2-0-ra legyőzte a Davis-kupa döntőjében Horvátországot.

Magyar Nemzet
2021. 12. 06. 9:28
Madrid, 2021. december 5. Samil Tarpiscsev csapatkapitny (b), valamint az orosz vlogatott tagjai nnepelnek a bajnoki trfeval a tenisz Davis Kupa dntjnek Horvtorszg - Oroszorszg mrkzsei utn Madridban 2021. december 5-n. MTI/AP/Bernat Armangue Fotó: MTI/AP/Bernat Armangue
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két aranylabdás futballista is a lelátóról nézte az oroszok és a horvátok Davis-kupa-döntőjét Madridban. A portugál Luís Figo tét nélkül élvezhette az év utolsó számottevő teniszeseményét, Luka Modrić viszont izgulhatott, hogy honfitársai tudják-e borítani a papírformát.

A horvátok meglepetésembere, az eddig hibátlan Borna Gojo kezdett Andrej Rubljov ellen. Az orosz játékos több, alacsonyan rangsorolt ellenféllel is megszenvedett a világdöntő során, ám végül valamennyi találkozóját megnyerte. A döntőben, Gojo ellen szettet sem veszített.

A helyi közönséggel nem túl jó viszonyt ápoló Danyiil Medvegyeven volt a sor, hogy lezárja a finálét Marin Čilić ellen. A két US Open-bajnok összecsapásának egyértelműen az idei Grand Slam-győztes orosz játékos volt az esélyese, ám mindenképpen kellett tőle a siker, hiszen a párosban már a horvátok számítottak volna esélyesnek világelső duójukkal.

Az első játszma nagyon szorosan alakult, de a 9-7-re elveszített tie break után Čilić már nem tudta összeszedni magát. Az oroszok érvényesítették a papírformát, Medvegyev pedig szettveszteség nélkül teljesítette a világdöntőt.

A világranglista második helyezettje kiváló évet zárt, megszerezte első GS-trófeája mellé az első Davis-kupáját is.

– Fantasztikus érzés, de boldogabb vagyok a csapat, mint önmagam miatt. Sosem könnyű a szezon végén még így játszani, de ez volt karrierem legjobb két hete – szögezte le Medvegyev.

Az orosz tenisz csapatszinten mindent besöpört idén, amit lehetett: az év eleji ATP-kupán, a női válogatottak számára kiírt Billie Jean King-kupán és a Davis-kupán sem talált legyőzőre, és Oroszország (még ha nem is ezen a néven) a tokiói olimpiát is a legsikeresebb nemzetként zárta egy arany- és két ezüstéremmel.

Modrićnak pedig saját vb-döntője után ezúttal szurkolóként is az ezüst jutott.

Borítókép: a győztes orosz csapat (Fotó: MTI/AP/Bernat Armangue)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.