Ultimátum terhe alatt zárja az évet a Honvéd és Horváth Ferenc

A Paks–Honvéd mérkőzéssel péntek este megkezdődik a labdarúgó NB I 15. fordulója. Hatodik és hetedik helyezett csapat összecsapása ritkán hozza lázba a szurkolókat, a vendég kispestieknek mégis nagy a tét: ha nem nyernek, Horváth Ferenc szinte biztosan elveszti az állását. Úgy tudjuk, a Honvéd az utolsó öt fordulóban ultimátum terhe alatt játszik, s csak paksi sikerrel teljesítheti a kitűzött célt.

Magyar Nemzet
2021. 12. 03. 7:40
null
Felcsút 20211031 Labdarúgás NB1 OTP Bank Liga bajnoki mérkőzés Puskás Akadémia Honvéd Foto Nemzeti Sport - Tumbász Hédi A képen: Nagy Gergő , Horváth Ferenc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző fordulóban az Újpest ellen elszenvedett vereség után Horváth Ferenc roppant megviselten nyilatkozott. „A Honvédnak a Honvéd a legnagyobb ellensége” – bökte ki.

A gondok persze korábban kezdődtek. A Honvéd zsinórban négyszer kikapott, s a debreceni vereség után a klub a saját honlapján tudatta, néhány játékosát – miként kiszivárgott, Eppel Mártont, Zinédine Machach-t és Mohamed Mezgranit – megbüntette, mégpedig úgy, hogy bár együtt edzhetnek az első csapattal, de a meccskeretbe nem kerülhetnek be.

Arról is lehetett hallani, Horváth Ferenc is számolhat következményekkel, ám ennek részletei nem kerültek nyilvánosságra. Többen úgy spekuláltak, hogy a Honvéd az MTK ellen győzelmi kényszerben játszik, amit – noha a közönség az edző ellen tüntetett az első félidőben – a csapat teljesített.

Az Újpest elleni kudarc után ismét megkezdődött a találgatás, Horváth Ferencnek most már tényleg kiadják az útját. A Nemzeti Sport már a lehetséges utódjait is megnevezte Michael Boris és Bernd Storck személyében.

Úgy értesültünk, ennél bonyolultabb a helyzet, ami azonban ma este leegyszerűsödhet. Úgy tudjuk, a vezetők a következő ultimátumot adták Horváth Ferencnek a debreceni vereség után: a Honvédnak az év hátralévő öt mérkőzésén kilenc pontot kell gyűjtenie ahhoz, hogy az edző megtarthassa az állását; sőt ez csupán a szükséges feltétel a folytatáshoz, a vezetők ennek teljesülése esetén is felmenthetik őt.

Nos, azóta lement két meccs, a Honvéd egyet megnyert, egyet elvesztett. Maradt három, amiből kettőt hozni kellene. Csakhogy az idei utolsó fordulóban a kispestiek a Fradinál vendégeskednek, ahol bátorság lenne győzelemmel kalkulálni.

A képlet tehát roppant egyszerű: a Honvédnak ma Pakson, majd jövő héten a ZTE ellen odahaza is muszáj nyernie. Nem lehetetlen küldetés, de nem is egyszerű feladat.

– Hozzánk hasonlóan az utóbbi időszakban a Paks sem mutatta a legjobb formáját, de nem szabad ebből kiindulni, ahogyan az augusztusi hazai sikerünk sem lehet mérvadó – nyilatkozta a Honvéd honlapjának Horváth Ferenc a meccs előtt. – Erős, támadófutballt játszó riválishoz látogatunk, ráadásul eltiltás miatt Batik Bence és Ivan Lovric is hiányzik majd. A nehézségekből azonban erőt kell merítenünk, közösen, egy irányba húzva kell futballoznunk. Csak a péntek esti meccsre szabad fókuszálni, ezen túl minden mást ki kell zárni, nincs más választásunk, meg kell szerezni a három pontot!

Fradi–Puskás, Kisvárda–Fehérvár rangadó

Két rangadót is vívnak a 15. fordulóban, a címvédő, listavezető a harmadik, tavaly ezüstérmes Puskás Akadémiát, a jelenleg második Kisvárda pedig a Fehérvárt fogadja.

A Puskás Akadémia 2014 óta még egyszer sem győzött a Ferencváros vendégeként. Hornyák Zsolt csapata heteken át szorongatta a Fradit, a közelmúltban azonban hullámvölgybe került, legutóbbi két meccsén csak egy pontot szerzett.

A Ferencváros ezzel szemben október 16. óta veretlen az élvonalban, az azóta lejátszott öt NB I-es mérkőzésén pedig még gólt sem kapott, miközben 12-t szerzett. Papíron tehát a szombat délutáni meccsnek is az FTC az esélyese, amely egy sikerrel hétpontos előnyre tehet szert a vasárnap pályára lépő Kisvárdával szemben.

A szabolcsiak otthon mindenkire veszélyesek, csak a Fraditól kaptak ki, egy döntetlen mellett ötször is nyertek. A Kisvárda eddig négyszer játszott bajnoki meccset otthon a székesfehérváriakkal, ezek közül egyet nyert meg, s két döntetlen mellett egy vendégsiker született. A fehérváriak rendkívül rosszul teljesítenek idegenben a mostani idényben: hat meccsükből kettőt elveszítettek, nyerniük pedig egyszer sem sikerült négy döntetlen mellett.

NB I, 15. forduló:

Péntek:

Paks–Honvéd 20.00

Szombat:

Gyirmót–Mezőkövesd 13.00

Ferencváros–Puskás Akadémia 15.30

ZTE–Debrecen 17.30

Vasárnap:

Kisvárda–Fehérvár 13.30

MTK–Újpest 16.00

 

Az NB I állása:

 1. Ferencváros                 13 10   1   2    30- 9  31 pont

 2. Kisvárda               14  8   3   3    26-15  27

 3. Puskás Akadémia          13  8   2   3    20-16  26

 4. Fehérvár              14  6   5   3    19-16  23

 5. Mezőkövesd         14  5   4   5    18-24  19

 6. Paks                    14  5   3   6    33-28  18

 7. Honvéd             14  5   1   8    25-27  16

 8. ZTE FC                      14  4   4   6    19-30  16

 9. Debrecen               14  3   5   6    27-27  14

10. Újpest                    14  3   5   6    19-23  14

11. Gyirmót              14  3   4   7    17-24  13

12. MTK t                14  3   3   8    10-24  12

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.