Valter Attila: Franciaországban ezért börtön jár

Valter Attila arra készül, hogy hazai pályán is jól szerepeljen a számára kedvező Giro d’Italia-szakaszon.

Magyar Nemzet
2021. 12. 26. 18:21
Nairo Quintana Valter Attila Sergio Higuita Lombardia 2021 kerékpár
Fotó: Facebook/Valter Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kerékpársport nagyot lépett előre 2021-ben, ennek pedig két főszereplője volt: a minden szakágban magas színvonalon teljesítő Vas Blanka és az olasz kerékpáros-körverseny rózsaszín trikóját idén három szakaszon is viselő

A Groupama–FDJ kerekesének jövőre minden bizonnyal az a különleges lehetősége is meglesz, hogy hazai pályán tekerjen nagy körversenyen, ugyanis a Giro d’Italia 2022-es versenyének első három szakaszát Magyarországon rendezik.

Valter Attila és édesapja, a kerékpársporthoz szintén ezer szállal kötődő Valter Tibor a Csisztu Sport Cast vendége volt, ahol több téma mellett a dopping is szóba került, amely az ezredforduló környékén komoly veszélybe sodorta a sportágat.

„Minden csapat doppingellenes, de a miénk különösen, Franciaországban börtönbüntetés jár a doppingvétségért. Nekem kell rendszeresen küldenem a saját mintámat a laborba, a hivatalos doppingellenőrzéseken kívül” – jellemezte helyzetét Valter, aki szerint a kerékpár túllépett a sötét időszakán. „Lance Armstrong rekordjait ma sem döntik meg, pedig a felszerelés, a felkészülés sokkal jobb lett azóta. Ha valaki gyorsabb is nálam, nincs az az érzésem, hogy én ne tudnék eljutni ugyanarra a szintre.”

Ez a kijelentés egyben önbizalomról is árulkodik. Az ismertség viszont változtathat azon, hogy miként kell hozzáállnia a versenyhez, például a nagyon várt magyarországi Nagy Rajton. 

„Most már nem meglepetésember leszek, hanem várható, hogy »arra a magyar srácra« is figyelnek majd. Meg kell tanulnom úgy versenyezni, hogy nagy rajtam a nyomás. Szeretnék úgy rajthoz állni, hogy elvárásokat teljesítek, és ezt így kell összeraknom fejben” – fogalmazott Valter Attila.

Borítókép: Valter Attila (középen) a nagyobb elvárásoknak is megfelelne (Fotó: Facebook/Valter Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.