A Sopron Basket szerződést bontott az egyik amerikai légiósával

A Sopron Basket női kosárlabdaklubja kedden bejelentette, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a 33 éves amerikai játékosával, Sheylani Peddy-vel.

Magyar Nemzet
2022. 01. 04. 14:04
Fotó: Tóth Zsombor Forrás: Sopron Basket
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar bajnokságban címvédő, a női Euroligában is élcsapatnak számító Sopron Basket kerete váratlanul szűkült: egyik amerikai légiósa, Sheylani Peddy nem tért vissza az Egyesült Államokból. A 33 éves kosaras karácsonyi szünetre utazott haza, majd jelezte a magyar klubnak, hogy családi gyász érte, és ezért szeretné két héttel meghosszabbítani a szabadságát. Az egyeztetések során a felek oda lyukadtak ki, hogy a kérés nem teljesíthető, és végül a szerződés kölcsönös megegyezésen alapuló felbontásában egyeztek meg, ami kedden a megfelelő aláírásokkal meg is történt.

A Sopron Basket a közleményében kiemeli, hogy az elválás békés körülmények között zajlott le, és a klub sok sikert kíván a játékosnak a további pályafutásához. Sheylani Peddy azután került szeptemberben az elmúlt három Euroliga-idényben négyes döntőbe jutott zöld-sárgákhoz, hogy az eredetileg leigazolt, Tokióban olimpiai bajnok Napheesa Collier a WNBA-szezont követően bejelentette, egészségügyi okok miatt még decembertől sem tud a Sopron rendelkezésére állni.

Három éve egyébként hasonló eset történt a soproniakkal. A nem sokkal korábban érkezett és akkor 22 éves fiatal tehetséges center, Alaina Coates a Fenerbahçe elleni negyeddöntő harmadik, sorsdöntő hazai meccsének reggelén értesült arról, hogy az édesapja autóbalesetben elhunyt. Azonnal hazautazott az Egyesült Államokba, ahonnan végül nem is tért vissza Sopronba, jelenleg a törökországi Nesibe Aydın Gençlik és Spor Kulübü játékosa.

A magyar bajnok azt is közölte, hogy jelenleg nem tervezi új játékos szerződtetését Sheylani Peddy távozása után.

Borítókép: Sheylani Peddy már nem a soproniak játékosa (Fotó: Sopron Basket/Tóth Zsombor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.