A szünet után változtattunk a nyugdíjas tempón Bahrein ellen

Dadogós első félidő után a magyar férfikézilabda-válogatott simán, 36-30-ra győzött az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésen. A magyarok legjobbja, Máthé Dominik hibátlanul lőtt, összesen hétszer volt eredményes.

Magyar Nemzet
2022. 01. 08. 19:33
Rosta Miklós a második félidőben hasznosan játszott Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövő csütörtökön kezdődő Európa-bajnokság előtt lejátszotta az első, egyben az utolsó felkészülési mérkőzését a magyar férfikézilabda-válogatott. Gulyás István szövetségi kapitány valamennyi játékosára számíthatott, kivéve a derékbántalmakkal küszködő beállót, Bánhidi Bencét. A szakmai stáb meghatározó tagja, Chema Rodríguez továbbra is Spanyolországban tartózkodik, ő a technika segítségével tartotta a kapcsolatot a kispadon helyet foglaló Nagy Lászlóval.

Az első félidőre nem lehetett büszke a magyar válogatott; Bahrein kihasználta a védekezési hiányosságokat, és támadásban csak hozta azt, amit tud. Pontatlanul, olykor ritmustalanul kézilabdázott Gulyás István csapata, a védekezés pedig sehogy sem akart összeállni. Bahrein egygólos előnyével ért véget az első félidő.

A folytatásra varázsütésre minden megváltozott: 4-0-s rohammal kezdett a szemlátomást koncentráltabb, összeszedettebb magyar csapat, Mikler Roland hozta a bravúrokat a kapuban, elől Máthé mellé felnőtt Szita Zoltán, olykor Hanusz Egon is mutatott szép dolgokat, és helyettese, Petar Topics is bebizonyította, hogy lehet rá számítani. Székely Márton élt a bizalommal, a cserekapus fontos védésekkel jelentkezett. 

36-29 lett a vége, a második félidőben, a feljavult védekezésnek hála, csak tizenegy gólt kapott a válogatott. A magyar válogatott jövő csütörtökön Hollandia ellen mutatkozik be a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon. 

A mérkőzés után Gulyás István szövetségi kapitány az M4 Sportnak elmondta, hogy az első félidei játékkal nem volt elégedett. – Felhívtuk a játékosok figyelmét, hogy a nyugdíjas tempó nem elég, ezen változtatniuk kell. Örülök neki, hogy ez sikerült. A végén megérdemelten tudtunk fordítani – összegzett a kapitány. 

Magyarország–Bahrein 36-30 (18-19), felkészülési mérkőzés, Szigetszentmiklós.

Borítókép: Rosta Miklós sokat segített a második félidőben (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.