Nekiszaladt a bíró a játékosnak, így ért véget a meccs

A Dallas Cowboys lett az első csapat, amelyik hazai pályán búcsúzott az idei NFL-rájátszástól, bár az utolsó pillanatban még megfordíthatta a San Francisco 49ers elleni mérkőzést.

2022. 01. 17. 11:43
Dallas Cowboys
NFC Wild Card Playoffs - San Francisco 49ers v Dallas Cowboys
ARLINGTON, TEXAS - JANUARY 16: Dak Prescott #4 of the Dallas Cowboys walks off the field after losing to the San Francisco 49ers 23-17 in the NFC Wild Card Playoff game at AT&T Stadium on January 16, 2022 in Arlington, Texas. Tom Pennington/Getty Images/AFP (Photo by TOM PENNINGTON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: TOM PENNINGTON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dallas Cowboys nem kezdte jól a San Francisco 49ers elleni mérkőzést: a valamelyest esélyesebbnek tartott texasi gárda 23-7-es hátrányban volt az utolsó negyed előtt. A Dallas azonban nem adta fel, és az utolsó másodpercekben, hatpontos hátrányban a fordításért támadott, amikor az irányító Dak Prescott megiramodott a labdával.

Prescotték hiába próbálták elindítani a következő játékot az idő lejárta előtt, a játékvezetővel történt kisebb ütközés után ez már nem sikerült. Néhány másodpercnyi bizonytalanság után a főbíró bejelentette, hogy vége a mérkőzésnek, majd stábjával együtt gyorsan elindult a kijárat felé.

– Tizennégy másodpercnek elégnek kellett volna lennie a játékra, és még egyre. Sokkoló, hogy nem volt lehetőségünk az utóbbira – mondta a meccs után Mike McCarthy, a Dallas vezetőedzője.

– A bírónak általában csak meg kell érintenie a labdát. Mondhatnánk, hogy talán közelebb kellett volna lennie, de igazából csak nehéz elfogadni, hogy ez történt – fogalmazott Prescott.

A játékvezetői csapat vezetője, Alex Kemp is értékelte a szokatlan helyzetet.

– Azért történt az ütközés, mert a bíró próbálta a megfelelő pontra helyezni a labdát. A megbeszélésünk alapján pedig arra jutottunk, hogy nem maradt idő az órán, a videóbírók nem avatkoztak be a döntésbe.

A játékvezetői csapattal egyébként is meggyűlt a baja a Cowboysnak, amely ellen több szabálytalanságot (14) ítéltek meg, mint bármelyik korábbi rájátszás-mérkőzésén.

– Azt gondoltam, jobban engedik majd játszani a csapatokat – fogalmazott sejtelmesen McCarthy.

A másik két vasárnapi mérkőzés sima volt, a címvédő Tampa Bay Buccaneers a Philadelphia Eagles-nek, míg a két évvel ezelőtti bajnok Kansas City Chiefs a Pittsburgh Steelersnek nem adott szemernyi esélyt sem. Utóbbi irányítója, a kétszeres Super Bowl-bajnok Ben Roethlisberger karrierje utolsó mérkőzését játszotta.

NFL-rájátszás

AFC, első forduló

Cincinnati Bengals (4.)–Las Vegas Raiders (5.) 26-19

Buffalo Bills (3.)–New England Patriots (6.) 47-17

Kansas City Chiefs (2.)–Pittsburgh Steelers (7.) 42-21

A második forduló párosítása

Tennessee Titans (1.)–Cincinnati Bengals (4.)

Kansas City Chiefs (2.)–Buffalo Bills (3.)

NFC, első forduló

Tampa Bay Buccaneers (2.)–Philadelphia Eagles (7.) 31-15

Dallas Cowboys (3.)–San Francisco 49ers (6.) 17-23

Los Angeles Rams (4.)–Arizona Cardinals (5.), kedd 2.15

A második forduló párosítása

Green Bay Packers (1.)–San Francisco 49ers (6.)

Tampa Bay Buccaneers (2.)–Los Angeles Rams (4.)/Arizona Cardinals (5.)

Borítókép: Dak Prescott csalódottan hagyta el a pályát (Fotó: Getty Images via AFP/Tom Pennington)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.