Nincs már magyar játékos versenyben egyesben az Australian Openen

Csakúgy, mint Fucsovics Mártonnak és Udvarsy Pannának, Bondár Annának is már az első körben véget ért az ausztrál nyílt teniszbajnokság, miután a magyar játékos magyar idő szerint kedd hajnalban két szettben kikapott a tizedik helyen kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkovától.

Magyar Nemzet
2022. 01. 18. 7:27
Tennis Australian Open 2022
epa09692207 Anna Bondar of Hungary in action against Anastasia Pavlyuchenkova of Russia during their first round match at the Australian Open Grand Slam tennis tournament in Melbourne, Australia, 18 January 2022. EPA/JASON O'BRIEN Fotó: JASON O'BRIEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bondár Anna pályafutása során először az Australian Openen jutott el Grand Slam-torna főtáblájáig, ahol az első fordulóban tapasztalt ellenféllel nézett szembe. A tizedik helyen kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkova már az 55. Grand Slam-tornáján indult el, és ugyan egyszer sem nyert, tavaly a döntőig masírozott a Roland Garroson, s 30 évesen is a legjobbak közé tartozik, Melbourne-ben tizedik kiemeltként indult.

A világranglistán a 92. helyen rangsorolt magyar teniszező csak az első játékban tudta tartani a lépést az orosszal, ekkor még bréklabdája is volt. Ezután azonban egyre többet rontott, brékhátrányba került, ahonnan már nem volt visszaút, és Pavljucsenkova végül 6:2-re behúzta az első szettet. A második játszma még simább volt, ott a 24 éves Bondár mindössze egy játékot tudott megnyerni, így 64 perc után elbúcsúzott az Australian Opentől.

Bondár búcsúja egyben azt is jelenti, hogy már nincs versenyben magyar játékos egyesben Melbourne-ben, ugyanis és Udvardy Panna már a nyitónapon kiestek. Előbbi nagy csatában öt szettben, 3:6, 6:4, 1:6, 7:6 (8-6), 1:6-ra kapott ki a szerb Dusan Lajovicstól, utóbbit a korábbi világelső, fehérorosz Viktorija Azarenka múlta felül 6:3, 6:1-re.

Australian Open, női egyes, 1. forduló:

Anasztaszija Pavljucsenkova (orosz, 10.)–Bondár Anna 6:2, 6:1

Borítóképen: Bondár Anna adogat az Anasztaszija Pavljucsenkova elleni mérkőzésen (Fotó: EPA/Jason O’Brien)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.