időjárás 18°C Hella 2022. május 27.
logo

Nincs már magyar játékos versenyben egyesben az Australian Openen

Magyar Nemzet
2022.01.18. 07:27 2022.01.18. 16:48
Nincs már magyar játékos versenyben egyesben az Australian Openen

Csakúgy, mint Fucsovics Mártonnak és Udvarsy Pannának, Bondár Annának is már az első körben véget ért az ausztrál nyílt teniszbajnokság, miután a magyar játékos magyar idő szerint kedd hajnalban két szettben kikapott a tizedik helyen kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkovától.

Bondár Anna pályafutása során először az Australian Openen jutott el Grand Slam-torna főtáblájáig, ahol az első fordulóban tapasztalt ellenféllel nézett szembe. A tizedik helyen kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkova már az 55. Grand Slam-tornáján indult el, és ugyan egyszer sem nyert, tavaly a döntőig masírozott a Roland Garroson, s 30 évesen is a legjobbak közé tartozik, Melbourne-ben tizedik kiemeltként indult.

A világranglistán a 92. helyen rangsorolt magyar teniszező csak az első játékban tudta tartani a lépést az orosszal, ekkor még bréklabdája is volt. Ezután azonban egyre többet rontott, brékhátrányba került, ahonnan már nem volt visszaút, és Pavljucsenkova végül 6:2-re behúzta az első szettet. A második játszma még simább volt, ott a 24 éves Bondár mindössze egy játékot tudott megnyerni, így 64 perc után elbúcsúzott az Australian Opentől.

Bondár búcsúja egyben azt is jelenti, hogy már nincs versenyben magyar játékos egyesben Melbourne-ben, ugyanis Fucsovics Márton és Udvardy Panna már a nyitónapon kiestek. Előbbi nagy csatában öt szettben, 3:6, 6:4, 1:6, 7:6 (8-6), 1:6-ra kapott ki a szerb Dusan Lajovicstól, utóbbit a korábbi világelső, fehérorosz Viktorija Azarenka múlta felül 6:3, 6:1-re.

Australian Open, női egyes, 1. forduló:

Anasztaszija Pavljucsenkova (orosz, 10.)–Bondár Anna 6:2, 6:1

Borítóképen: Bondár Anna adogat az Anasztaszija Pavljucsenkova elleni mérkőzésen (Fotó: EPA/Jason O’Brien)