Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Novak Djokovics megkapta a különleges engedményt

Az Australian Openre csak oltott játékosok utazhatnak be a déli országba, ezért a világelső Novak Djokovics szereplése sokáig kérdéses volt. A szerb teniszező azonban kedden bejelentette, hogy indul Melbourne-ben.

Magyar Nemzet
2022. 01. 04. 14:40
Djokovics
Rolex Paris Masters - Day Seven
Nem lehet nyugodt a szerb legenda Fotó: Anadolu Agency via AFP/Gisele Tellier
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovicsot hónapok óta próbálták rábírni arra, hogy elárulja, megkapta-e a koronavírus elleni vakcinát. A kérdés akkor vált igazán égetővé, amikor kiderült, hogy az oltatlan játékosok nem indulhatnak el az idei Australian Openen.

A szerb teniszező immár az indulásával kapcsolatos kérdéseket is kerülte, kedden azonban hivatalos Twitter-felületén bejelentette, hogy különleges engedményt kapott, így elutazik Melbourne-be.

Djokovics húsz Grand Slam-győzelemnél jár pályafutása során, Roger Federerrel és Rafael Nadallal együtt tartja a rekordot. Az Australian Openen érte el a legtöbb sikerét, a melbourne-i Grand Slam-tornát eddig kilenc alkalommal nyerte meg, és ezúttal is ő a címvédő.

Djokovics a bejegyzés alatt is döntően negatív válaszokat kapott a bejelentésére, és Ausztráliában sem lesz népszerű. Még a helyi sztár, a női világelső Ashleigh Barty is komoly kritikát kapott, miután kiállt fiatal honfitársa, a tizenkilenc éves Olivia Gadecki döntése mellett, aki a vakcina kötelezővé tétele miatt nem nevezett a tornára.

S bár a tornaigazgató, Craig Tiley korábban kijelentette, hogy az orvosi engedményekről döntő bizottság nem is látja az adatok mellé a kérvényező nevét, minden bizonnyal sokan gyanúsnak tartják majd, hogy éppen a torna egyik legnagyobb sztárja kapott engedélyt arra, hogy oltás nélkül versenyezzen Melbourne-ben.

Borítókép: Novak Djokovics (Fotó: Anadolu Agency via AFP/Gisele Tellier)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.