Óriási fordulatok, kialakult a Super Bowl párosítása

Kialakult az idei Super Bowl párosítása: a Cincinnati Bengals 21-3-as, a Los Angeles Rams 17-7-es hátrányból fordítva jutott be nagydöntőbe.

2022. 01. 31. 8:24
Minnesota Vikings v Cincinnati Bengals
SPO-FBN-MINNESOTA-VIKINGS-V-CINCINNATI-BENGALS Fotó: Getty Images via AFP/ANDY LYONS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy félidőn keresztül úgy tűnt, a Kansas City Chiefs megállíthatatlan. A két évvel ezelőtti bajnok ugyanazt az ellenállhatatlan támadójátékot nyújtotta, mint az előző fordulóban, a Buffalo Bills ellen, és 21-3-as előnyre tett szert a Cincinnati Bengalsszal szemben az AFC-döntőn.

A Bengals is szerzett egy touchdownt az első félidőben, majd a Chiefs nem elégedett meg a mezőnygóllal, újabb hatpontosra hajtott, de kifutott az időből.

Az igazi fordulat azonban a nagyszünet után következett be. A Bengals védelme a második félidőben úgy játszott, mintha teljesen kicserélték volna, a kansasi támadósor egyáltalán nem tudott haladni. A Cincinnati pedig szép lassan lefaragta hátrányát, sőt, 24-21-nél a vezetést is átvette.

A Chiefs egy támadásra összekapta magát, de ez csak mezőnygólra és a hosszabbítás kiharcolására volt elegendő. A pénzfeldobást az elmúlt héthez hasonlóan ezúttal is megnyerte a csapat, ám Patrick Mahomes ezúttal győztes TD-passz helyett eladta a labdát. A Cincinnatinek elég volt a mezőnygól a Super Bowlhoz.

A Cincinnati harmadik nagydöntőjére készülhet, az első kettőben a San Francisco 49erstől kapott ki. Az NFC-döntőben három negyed után úgy tűnt, harmadszor is létrejön a párosítás a Super Bowlban.

A 49ers, amely a párharc legutóbbi hat meccsén kivétel nélkül legyőzte a Los Angeles Ramst, 17-7-re vezetett a csoportrivális otthonában.

A Rams azonban a záró játékrészre megrázta magát, az idény legjobb elkapója, Cooper Kupp vezérletével megfordította a mérkőzést.

20-17-nél azonban a 49ersnek volt még majdnem két perce, hogy legalább a hosszabbítást kiharcolja. Csakhogy a Rams védelme, amely a mérkőzés jelentős részében nem tudta nyomás alá helyezni Jimmy Garoppolót, kulcshelyzetben megszerezte a labdát.

A Rams a legjobbkor szakította meg a 49ers elleni vereségsorozatát, és három év után ismét Super Bowlt vívhat. A felvezetés parádés volt, az utolsó hat rájátszásmeccs kivétel nélkül az utolsó pillanatokban dőlt csak el.

A Cincinnati Bengals és a Los Angeles Rams két hét múlva, magyar idő szerint február 14-én, 0.30-as kezdettel játszik a bajnoki címért, méghozzá a Rams hazai pályáján.

NFL-rájátszás, főcsoportdöntők

AFC: Kansas City Chiefs (2.)–Cincinnati Bengals (4.) 24-27 (hosszabbítás után)

NFC: Los Angeles Rams (4.)–San Francisco 49ers (6.) 20-17

Borítókép: Ja’Marr Chase és Joe Burrow a Super Bowlba vezette a Bengalst (Fotó: Getty Images via AFP/Andy Lyons)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.