Sajtóhírek szerint az Atlético 23 millió eurót fizetne Szalai Attiláért

Friss sajtóértesülések szerint a spanyol Atlético Madrid hajlandó lenne 23 millió eurót fizetni a török Fenerbahcénak, ha az átengedné neki Szalai Attilát, a magyar válogatott védőjét. Lehet, hogy így van, de az is előfordulhat, hogy csupán új fejezet íródott a Hova nem megy Szalai Attila a télen? című folytatásos szappanoperának.

Magyar Nemzet
2022. 01. 05. 17:15
SZALAI Attila; Mohamed, Mostafa
Isztambul, 2021. február 6. Szalai Attila, a Fenerbahce (j) és Mostafa Mohamed, a Galatasaray játékosa a török első osztályú labdarúgó-bajnokság 2021. február 6-i mérkőzésén Isztambulban. MTI/AP pool/Kenan Asyali Fotó: MTI/AP pool/Kenan Asyali
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó ideje egyetlen hét sem telik el úgy, hogy ne röppenne fel hír klubváltásáról. A legfrisebb egy korábban már beharangozott kapcsolatot melegít fel: egybehangzó spanyol és török sajtóhírek szerint az Atlético Madrid 23 millió eurós ajánlatot tett a Fenerbahcénak Szalai Attiláért.

A CNN Türk madridi forrásokra hivatkozva azt írja, a Diego Simeone klubjának első számú célpontja az Osasuna 27 esztendős védője, David García volt, ám nemleges választ kapott a megkeresésre, így most már teljes erejével a magyar válogatott hátvédjének megszerzésére összpontosít. Az ElGol Digital azt írja, Szalai Attila átigazolási díja az elmúlt hónapokban robbanásszerűen megugrott, miután állítólag több sztárcsapat, így például a Chelsea, a Napoli és a Tottenham is szóba került vele kapcsolatban, a magyar válogatott védőt jelenleg 23 millió euróért lehet megszerezni, ezt az összeget pedig hajlandó lenne rááldozni az Atlético, amely nem áll túl jól középhátvédek terén.

A 23 esztendős játékos becsült értékét egyébként tegnap frissítette a mértékadó Transfermarkt: októberben 11 millió eurót ért, jelenleg 15 millióra becsülik, így már a Fenerbahce legértékesebb játékosának számít.

Ezeket az értesüléseket nem árt fenntartásokkal kezelni, legalábbis a klubváltás és a kérő valóságtartalmát. Éppen a CNN Türk volt az a hírügynökség, amely kész tényként írt napokon keresztül arról, hogy a Fenerbahce és a Bajnokok Ligája címvédője, az angol Chelsea már egymás kezébe csaphat Szalai Attila átigazolása kapcsán, évi négymillió fontos fizetésről és hatéves szerződésről olvashattunk, majd december elején kiderült, ez nem több hírlapi kacsánál. Ugyanakkor az is igaz, hogy az Atlético Madrid érdeklődése makacsul tartja magát, már a legelső hírek között is szerepelt a spanyol klub – idővel nyilván kiderül, lesz-e valami ebből az üzletből, vagy sem. 

Borítókép: Szalai Attila (jobbra) nagyon befutott egy év alatt (Fotó: MTI/AP pool/Kenan Asyali)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.