Újabb áldozattal menekült meg a kínos kudarctól a Barcelona

A Barcelona hátrányból fordítva legyőzte harmadosztályú ellenfelét a Király-kupában, viszont újabb játékosát vesztette el sérülés miatt.

Magyar Nemzet
2022. 01. 05. 21:23
Linares' Spanish forward Hugo Diaz (L) celebrates after scoring a goal during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) football match between Linares Deportivo and FC Barcelona at the Linarejos stadium in Linares, on January 5, 2022. (Photo by JORGE GUERRERO / AFP) Fotó: AFP/JORGE GUERRERO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is sok a hiányzó a Barcelona keretében, de a harmadosztályú Linares otthonában így is kötelező győzelem várt a katalánokra a spanyol labdarúgó Király-kupában.

Xavi csapata azonban bajba került: a tizenkilencedik percben Hugo Díaz remek fejesével a Linares vezetett, hiába birtokolta 84 százalékban a labdát az első húsz percben a Barcelona.

A szünetben Xavinak változtatnia kellett tervein, a Gerard Piqué, Frenkie de Jong, Ousmane Dembélé trióval erősített a padról. A számítása részben bejött, Dembélé – a hazai kapus, Brimah Razak hathatós közreműködésével – egyenlített. Jong ellenben csatlakozott a sérültek hosszú listájához, nem tudta végigjátszani a meccset.

S még nagyobb bajba is kerülhetett volna a Barcelona, a Linares ugyanis gyorsan válaszolt egy meg nem adott góllal. Ezúttal a katalánok kapusa, Neto nem állt a helyzet magaslatán, de szerencséjére úgy ítélte meg a játékvezető, hogy a lesen álló Díaz megzavarta a hálóőrt.

Két perccel később pedig már a Ferran Jutglà góljával a Barcelona vezetett. A Linares hátrányban sem adta fel, a kapufáig el is jutott, de egyenlíteni már nem tudott. Xavi fellélegezhetett, megmenekült és 2-1-re nyert a Barcelona. 

Borítókép: Hugo Díaz (kékben) góljával még a kis csapat vezetett (Fotó: AFP/Jorge Guerrero)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.