Uzuni egy csapatban Eriksennel és Dembélével

Sztanyiszlav Csercseszov nem titkolta, Myrto Uzuni azért nem játszott az Újpest elleni derbin, mert európai topligából van ajánlata. Természetesen nem a Ferencváros albán csatára az egyetlen labdarúgó, akinek a jövője a téli átigazolási piac mai zárásakor dől el. Dembélé valószínűleg a PSG-hez, az Európa-bajnokságon újraélesztett Eriksen pedig a Premier League-be, a Brentfordhoz tart.

Magyar Nemzet
2022. 01. 31. 8:40
20211104 Budapest FTC Celtic labdarúgás Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs okunk meglepődni azon, hogy Myrto Uzunira az európai futball elitjében is felfigyeltek. Az albán csatár az elmúlt másfél évben nem csupán a Ferencváros, hanem a teljes NB I legjobb játékosává nőtte ki magát. 

Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi télen kinevezett orosz edzője az Újpest elleni derbi után elismerte, azért maradt ki Uzuni a zöld-fehérek keretéből, mert topligából van ajánlata. A Nemzeti Sport információja szerint a spanyol bajnokságban jelenleg a tizennegyedik helyen álló Granada kívánja szerződtetni. Az átigazolással foglalkozó szaklapok egyelőre nem közlik tényként Uzuni távozását, de a spanyol Marca már beszámolt a küszöbönálló transzferről. Ma még bármi megtörténhet, akár az is, hogy egy másik klub lesz a befutó.

Korábban Bardhi. A közelmúltban egy exújpesti játékos is ezt az utat járta, a Levante 2017 nyarán csupán 1,5 millió euróért szerezte meg Enis Bardhit az Újpesttől, a 26 éves macedón támadó azóta meghatározó játékossá avanzsált a La Ligában, már sztárcsapatokkal is összeboronálták.

Párizsba tart Dembélé

Az már több hete köztudott, hogy Ousmane Dembelé távozik a Barcelonától. A világbajnok francia szélső nyár óta halogatta a szerződése meghosszabbítását, emiatt a klub két hete kitette az első csapat keretéből. Dembélét a PSG-vel boronálták össze, a Marca nevű spanyol lap szerint már meg is egyezett a párizsiakkal, már csak azon múlik az üzlet, hogy a két klub meg tud-e egyezni egymással. A Barca állítólag 20 millió eurót kér a villámgyors, de kissé szertelen csatárért.

Eriksen visszatér a Premier League-be?

Christian Eriksen lehet a téli igazolási piac zárásának slusszpoénja. Ki ne emlékezne rá, hogy a dán középpályás a 2021-es Európa-bajnokságon a Dánia–Finnország mérkőzés 43. percében összeesett. Leállt a szíve, de sikeresen újraélesztették.

Eriksent azóta tetőtől talpig többször kivizsgálták, szívritmus-szabályzót ültettek a szívébe, s megkapta az orvosi engedélyt a játékra. Egyetlen probléma, hogy az olasz sporttörvény szerint szívritmus-szabályzóval nem lehet a profi bajnokságokban sportolni, ezért az Internazionale kényszerből felbontotta a futballista szerződését.

Eriksen az elmúlt hetekben az Ajaxszal készült, ahol tulajdonképpen felfedezték, pályafutása hajnalán öt évet húzott le az amszterdami klubban, mielőtt Angliába, a Tottenham Hotspurhöz szerződött. Ha hihetünk a híreknek, Eriksen visszatér a Premier League-be, a jelenleg a Granadához hasonlóan szintén tizennegyedik Brentford tett neki ajánlatot. 

Aktív a Juventus

Frank Lampardot tartják a legesélyesebbnek arra, hogy átvegye az Everton irányítását a közelmúltban menesztett Raga Beníteztől. A korábbi 106-szoros angol válogatott kiválóság két éven át egykori klubját, a Chelsea-t irányította, most egy szinttel lejjebb kell adnia az igényeit.

Érthetően aktív a Juventus is, a patinás klub csalódásra a hatodik helyen szerénykedik az olasz tabellán. A Juve már megszerezte a szerb tehetséget, Dusan Vlahovicot a Fiorentinától, kész tényként kezelik Zakaria érkezését a Borussia Mönchengladbachtól és Nández is visszatérhet kölcsönből, a Cagliaritól.

Borítókép: Myrto Uzuni. Övé lehet a világ (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.