A magyar válogatott edzője Portugáliában varázsolt

Fontos haditettet hajtott végre a Benfica a portugál férfikézilabda-bajnokságban. A bajnokság harmadik helyén álló lisszaboni csapat 36-33-ra legyőzte a címvédő Portót. A bajnokcsapat veretlenségi sorozatának lezárását a Benfica edzője, a magyar válogatott szakmai stábjának a tagja, Chema Rodríguez vezényelte.

Szilágyi
2022. 02. 15. 15:15
A Benfica edzője, Chema Rodríguez tétmeccsen is bemutatkozik a magyar válogatott élén Fotó: slbenfica.pt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Benfica zárta le a Porto nagyszerű sorozatát a portugál férfi kézilabda-bajnokságban: sorozatban 58 győztesen megvívott bajnoki mérkőzés után Chema Rodríguez csapata, a Benfica 36-33-ra nyert ellene. A másodállásban a magyar válogatott edzőjeként dolgozó korábbi veszprémi játékmester klubkarrierje eddigi legnagyobb sikerét érte el.

A hétfői mérkőzés embere a Benfica szerb játékmestere, Lazar Kukic volt, aki tíz lövésből kilencszer volt eredményes, nyolc pontos lövéssel Victor Iturrisa lett a Porto gólkirálya.

Fotó: slbenfica.pt

A Benfica csapatában két magyarországi ismerős is pályára lépett: az egykori szegedi szélső és csapatkapitány, a svéd Jonas Källman kettő, a Vardar Szkopjéval Bajnokok Ligáját nyert, későbbi veszprémi beálló, a brazil Rogério Moraes hat gólt szerzett.

A portugál bajnokságot a Sporting vezeti, 17 meccs után 49 ponttal áll az első helyen. A Porto három pont hátránnyal a második, a harmadik helyen álló Benficának 41 pontja van.

Borítókép: Chema Rodríguez klubedzői karrierje legnagyobb sikerét érte el (Fotó: slbenfica.pt ) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.