Az FC Barcelona nem tudta legyőzni a Napolit az Európa-ligában

Hiába kényszerült az Európa-ligába az FC Barcelona, láthatóan mindent megtett azért, hogy legyőzze a Napolit a legjobb 32 között a párharc első meccsén. Nem jött össze. Kovács István játékvezető VAR-ral született döntései is fontos szerepet játszottak a 1-1-es döntetlenben.

Magyar Nemzet
2022. 02. 17. 20:45
Players in the background look at Barcelona's Spanish forward Ferran Torres kicking the ball to score a penalty during the Europa League football match between FC Barcelona and SSC Napoli at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 17, 2022. (Photo by LLUIS GENE / AFP) Fotó: AFP/LLUIS GENE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

6538 nap után lépett pályára újra a második számú európai kupában az FC Barcelona. Legutóbb erre 2004. március 25-én került sor, amikor az UEFA-kupa nyolcaddöntőjében a skót Celtic ellen 0-0 lett a katalán együttes kiesését eredményező meccs vége a Nou Campban.

Az akkori és a mostani El-mérkőzés között 191 BL-találkozón szerepelt a Barca, amelynek a szurkolói talán már elképzelni sem tudták, milyen lehet nem a legjobbak között küzdeni a végső győzelemért. Mindenesetre nem pártoltak el a katalánok a csapatuk mellől: 73525 néző látogatott ki a Napoli elleni meccsre.

Látszott, hogy jól felkészültek egymásból a csapatok, az első ziccerre a 28. percig kellett várni, ekkor a Barcelona szerezhetett volna vezetést, ám a két téli szerzemény, Pierre-Emerick Aubameyang és Ferran Torres összjátéka végén az utóbbi mellé lőtt.

Zielinski ünnepli a gólját, amivel vezetett a Napoli Fotó: AFP/Lluis Gene

Egy perccel később bánhatta csak igazán a spanyol támadó a kihagyott lehetőséget, ugyanis a 29. percben megszerezte a vezetést a Napoli. Elmasz ment el a jobb szélen, elküldte Jordi Albát, majd Piotr Zielinskihez passzolt, a lengyel középpályás első lövését Ter Stegen kapus még védte, a másodikat már nem lehetett – 0-1.

A Barcelona edzője, Xavi lest reklamált, de az erdélyi Kovács István játékvezető a VAR segítségével jóváhagyta az olasz csapat gólját.

A második félidőben tizenegyesből született a Barcelona egyenlítő találatát hozta. Ártalmatlan helyzetnek indult, a katalánok harmadik téli csatárszerzeménye, Adama Traoré lőtt éles szögből a kapusba, csakhogy Jesus keze beleért a lövésbe. Újra a VAR pillanatai következtek, Kovács bíró pedig büntetőt ítélt, amelyet Ferran Torres értékesített az 58. percben – 1-1.

Torres lábában maradt a Barca győzelme, a 87. percben újra gólt lőhetett volna, de az első félidőbeli nagy helyzetéhez hasonlóan ezúttal is célt tévesztett. Maradt az 1-1, hiába nyomott a második félidőben sokkal több helyzetet kialakító Barca, amely 21-szer lőtt kapura, de csak hatszor találta el azt. Visszavágó egy hét múlva Nápolyban.

A többi pályán Dortmundban született nagy meglepetés, ahol a skót Rangers kétgólos előnyt szerzett a visszavágóra.

Európa-liga, legjobb 32, első mérkőzések:

Barcelona–Napoli 1-1

Dortmund–Rangers 2-4

Sheriff Tiraspol–Braga 2-0

Zenit Szentpétervár–Betis 2-3

RB Leipzig–Real Sociedad 21.00

Atalanta–Olympiakosz 21.00

Porto–Lazio 21.00

Sevilla–Dinamo Zagreb 21.00

Borítókép: Ferran Torres értékesíti a megítélt tizenegyest a Napoli ellen (Fotó: AFP/Lluis Gene)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.