Bognár György a saját játékosát hibáztatja a vereségért

Bognár György, ahogy megszokhattuk tőle, szókimondóan nyilatkozott a csapata veresége után. A Paks vezetőedzője a kiállított Windecker Józsefet hibáztatta a 3-2-es kudarcért, ugyanakkor sportszerűen gratulált a Gyirmótnak. A vendégek mestere meggondolta magát, mégsem érzi úgy, hogy megöregedett volna.

Magyar Nemzet
2022. 02. 12. 22:18
2022.02.12 Paks. Paksi FC. Gyirmót NB I-es labdarugás. Fotó: Makovics Kornél Fotó: Tolnai Népújság/Makovics Kornél
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fordulatos mérkőzésen szenvedett 3-2-es vereséget a Paks hazai pályán a Gyirmóttól. Elsősorban azért, mert már a 40. percben, 1-2-es állásnál emberhátrányba került Windecker József kiállítása miatt. a Tolna megyeiek vezetőedzője nem is kertelt, amikor a vereség okáról kérdezték.

– Gratulálunk a Gyirmótnak! Nagyon szervezetten játszott a meccsen, kibrusztolta a győzelmet. Talán a döntetlen igazságosabb lett volna.

Nem a játékvezetőt hibáztatom a kiállításért, hanem Windeckert. Fölösleges sárgát szedett össze, ez butaság volt.

Éreztem nála a problémát, de azt gondoltam, a szünetig kihúzzuk, de nem így történt. Emberhátrányba kerültünk, ami rányomta a bélyegét a játékunkra. Nagy Ricsi vihetett volna kreativitást a játékunkba, ám az első félidőben egy rúgást kapott. Szabó Bálint és Haraszti tegnap belázasodott, most látszódott, mennyire hiányzott ez a két játékos. Mindketten kezdők lettek volna. Emberhátrányban a csatároknak próbáltuk ívelgetni a labdát. Minőségi futballról az esetünkben most nem beszélhetünk – idézi az Nb1.hu a hazaiak mesterét.

Csertői Aurél, a Gyirmót vezetőedzője a találkozó előtt a Nemzeti Sportnak adott interjúban így fogalmazott: – Öreg vagyok, és annak is érzem magam. Ha nem is fiatalodott meg a stresszes találkozó alatt, azért kiderült, a meccs előtti nyilatkozatát részben tréfának szánta.

Fiatalok vagyunk, szerintem maradhatunk tegező viszonyban. Nem érzem magam öregnek, de lehet, hogy ezen a meccsen sokat öregedtem

– jegyezte meg, majd így folytatta:

– Azt gondolom, hogy az első félidőben 2-0 után le kellett volna zárni ezt a meccset. Jól játszottunk, sok helyzetet kidolgoztunk. Nagyon nehéz a Paks ellen futballozni, hiszen két kiváló erőcsatárral rendelkezik. Többször is lezárhattuk volna a meccset, de ezt nem tettük meg, ezzel a saját dolgunkat nehezítettük meg. A kiállítás után sem volt biztos ez a meccs. A végén begyötörtük a győztes gólt. Egy góllal mindenképpen jobbak voltunk.

Borítókép: Sajbán ugyan nem értette a csapattársa, Windecker kiállítását, de Bognár György szerint jogos volt az ítélet (Fotó: Tolnai Népújság/Makovics Kornél)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.