Fucsovics ma este a „kedvenc” ellenfelével játszik Rotterdamban

Fucsovics Márton bejutott a negyeddöntőbe az 1,2 millió euró (426 millió forint) összdíjazású rotterdami kemény pályás férfi tenisztornán miután két játszmában, 6:4, 7:6-ra legyőzte a holland Tallon Griekspoort. Ma este a negyeddöntőben a legutóbb tavaly Wimbledonban legyőzött orosz Andrej Rubljov ellen folytatja a 30 éves magyar játékos.

Magyar Nemzet
2022. 02. 11. 7:30
FUCSOVICS Márton
Melbourne, 2022. január 17. Fucsovics Márton a szerb Dusan Lajovic ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyitókörében, Melbourne-ben 2022. január 17-én. MTI/EPA/Jason O'Brien Fotó: Jason O'Brien
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán 38. magyar éljátékos a szerb Filip Krajinovic után, a 16 között a hazai környezetben szabad kártyával induló Tallon Griekspoorral csapott össze csütörtökön este a rotterdami torna nyolcaddöntőjében. A 25 éves holland karriercsúccsal jelenleg 62. az ATP-rangsorban főként annak köszönhetően, hogy tavaly nyolc challenger-tornát nyert egy év alatt, és sorozatban öt versenyen diadalmaskodott – mindkettő rekord a tenisztörténelemben.

Fucsovicsnak az első szettben egyszer vette el ellenfele adogató játékát, és az előny ki is tartott a szett végéig.

A második játszma rövidítésben dőlt el a 30 éves magyar játékos javára. Fucsovics a negyeddöntőben a címvédő Andrej Rubljovval csap össze, akitől 7:6 (7-4), 6:4-re kikapott a tavalyi fináléban. Ez lesz kettejük hetedik mérkőzése, tavaly Rotterdam után Dohában Fucsovics visszalépett, az orosz játék nélkül jutott tovább, ezt követően Dohában és Miamiban is Rubljov győzött. Fucsovics a wimbledoni nyolcaddöntőben vett revansot, amikor maratoni, ötszettes meccsen nyert az orosz ellen. Ma este akár három játszmában is továbbjuthat. 

Borítókép: Fucsovics Márton újra Rubljovval találkozik (Fotó: MTI/EPA/Jason O'Brien)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.