Fucsovics Márton visszavágott, negyeddöntős Dohában

Fucsovics Márton bejutott a negyeddöntőbe a Dohában zajló 1,2 millió dollár (379 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 02. 16. 17:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglista 36. helyén álló Fucsovics Márton szerdán a dél-koreai Kvon Szun Vuval (55.) csapott össze, akivel korábban egyszer találkozott: a tavalyi, eastbourne-i füvespályás viadal nyolcaddöntőjében az ázsiai diadalmaskodott három szettben. Ezúttal az első játszma három bréket hozott, ebből kétszer a harmincéves Fucsovics vette el hat évvel fiatalabb riválisa adogatójátékát, ennek köszönhetően 44 perc alatt előnybe került. A második szett már szorosabban alakult, Kvon 3:2-es vezetéséig négy bréket is láthatott a közönség, majd 6:6-ig fej fej mellett haladtak a felek, így következhetett a rövidítés. Ebben Fucsovics gyengén szervált, és ezt kihasználva Kvon kiegyenlített.

A döntő játszmában a magyar Davis Kupa-válogatott vezére 3:0-ra elhúzott, a dél-koreai kis híján utolérte őt, de nemsokára már 5:2 állt az eredményjelzőn. Innentől Fucsovics még egy gémet engedélyezett riválisának, majd kiszerválta a meccset, amely 2 óra 44 percig tartott. Az öt ászt és hét kettős hibát ütő magyar teniszező negyeddöntős ellenfele a harmadik helyen kiemelt grúz Nikoloz Baszilasvili lesz.

Fucsovics Márton szerdán párosban is pályára lépett, de itt nem ját sikerrel. Honfitársunk és a kazah Alekszandr Bublik kettőse a hétfői nyolcaddöntőben bravúrral búcsúztatta a második helyen kiemelt Ivan Dodig, Michael Venus horvát, új-zélandi duót. Szerdán a kazah Andrej Golubjov és francia Fabrice Martin állt a háló túloldalán, a meccs két szett után döntő rövidítésbe torkollott, amelyben az ellenfél 8-3-ra elhúzott, és innen már nem volt visszaút Fucsovicsék számára, a rivális kettős  3:6, 6:4, 10-7-re nyert.

Eredmények,  egyes, nyolcaddöntő:

Fucsovics Márton–Kvon Szun Vu (dél-koreai) 6:3, 6:7 (5-7), 6:3

Shapovalov (kanadai, 1.)–Molcan (szlovák) 6:4, 6:0

Baszilasvili (georgiai, 3.)–E. Ymer (svéd) 6:4, 7:5

Cilic (horvát, 4.)–Van de Zandschulp (holland) 6:3, 7:5

Rinderknech (francia)–Bublik (kazah, 7.) 6:7 (5-7), 6:1, 6:4

Páros, negyeddöntő:

Andrej Golubjov, Fabrice Martin (kazah, francia)–Fucsovics Márton, Alekszandr Bublik (magyar, kazah) 3:6, 6:4, 10-7 – döntő rövidítés

Borítókép: Fucsovics Márton három szettben győzte le dél-koreai ellenfelét (Forrás: Facebook/Fucsovics Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.