Fucsovics nem tudott visszavágni a tavalyi vereségéért

Fucsovics Márton két szettben kikapott az orosz Andrej Rubljovtól, így kiesett a Rotterdamban zajló kemény pályás férfitenisztorna negyeddöntőjében.

Magyar Nemzet
2022. 02. 12. 9:17
FUCSOVICS Márton
Fucsovics sok lehetőséget hagyott kihasználatlanul Fotó: Jason O'Brien Forrás: MTI/EPA
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglista 38. helyén álló magyar játékos az idén először nyert egymás után két meccset, balszerencséjére a nyolc között ismét Andrej Rubljovval találkozott. Vele tavaly ötször is összecsapott, de csak egyszer, a wimbledoni nyolcaddöntőben tudta legyőzni. 

A 30 éves magyar teniszező tehetetlen volt Rubljov nyerő ütéseivel szemben. A 24 éves ellenfélnek két labdája volt a dupla brékhez, Fucsovics hárította ezeket, de ennél többet nem tudott tenni a játszma megmentéséért. A moszkvai teniszező 42 perc elteltével hozta a szettet 6:4-re.

A folytatásban Fucsovics nem tudott újítani, Rubljov harmadik brékjével lezárta a mérkőzést. A második játszmát 6:3-ra nyerte meg az orosz.

Fucsovics vereségével valószínűleg hátrébb csúszik a világranglistán; tavaly ugyanis döntőt játszott Rotterdamban, de idén nem fogja tudna megvédeni a fináléért járó pontokat. 

ATP-500-as torna, Rotterdam. Negyeddöntő: Andrej Rubljov (orosz, 2.)-Fucsovics Márton 6:4, 6:3.

Borítókép: Fucsovics főleg fogadóként volt passzív a fiatalabb ellenfelével szemben (Fotó: MTI/EPA/Jason O’Brien)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.