Hamilton végre megtörte a csendet – senki sem erre számított + videó

George Russell a hét elején munkába állt, legalábbis megjelent a Mercedes gyáraiban.

Magyar Nemzet
2022. 02. 02. 10:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi Formula–1-es idényzáró óta nem nyilatkozik aki nehezen viseli az Abu-dzabi Nagydíjon történteket, hogy a futam végén elbukta a már biztosnak tűnő nyolcadik világbajnoki címét, s Max Verstappent (Red Bull) koronázták meg. A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) vizsgálja, hogy Michael Masi versenyigazgató helyes döntést hozott a végjátékban, s egyes hírek szerint Hamilton Masi menesztése esetén maradna a Formula–1-ben. A Mercedes pilótája eddig nem erősítette meg, hogy folytatja a pályafutását.

Hétfőn aztán olyan videók kerültek fel a világhálóra, amelyekben Hamiltont, Toto Wolff csapatfőnököt és a Mercedes új pilótáját, a Valtteri Bottast váltó George Russellt láthatjuk. Ám a hétszeres világbajnok nem arról lebbentette fel a fátylat, hogy milyen tervei vannak, mindhárom megszólaló a kínai holdújév alkalmából kíván minden jót a szurkolóknak.

„Az újév hozzon nektek szerencsét, és váljon valóra minden kívánságotok” – mondta Hamilton, ami alapján kétségkívül azt is hihettük, hogy már munkába állt, hiszen egy friss videóban látjuk. Ám kiderült, hogy ez bizony nem egy most készült videó, ami először a Motorsport.tv csatornáján jelent meg. Rengetegen megosztották a közösségi médiában, és sokaknak feltűnt, hogy Hamilton frizurája úgy néz ki, mint karácsonykor. A Mercedes a RacingNews365-nek pedig be is vallotta, hogy az „új videó” még tavaly készült, ráadásul az Abu-dzabi Nagydíj előtt.

Hamilton egyébként hétfőn a Sky televízióval kötött megállapodás kapcsán is nyilatkozott, de ekkor sem a Formula–1-ről beszélt, hanem arról, hogy egy iskolai kezdeményezéshez adta a nevét. A Mission 44 alapítvány a Sky Group támogatásával a hátrányos helyzetű gyerekek iskolai lehetőségein szeretne javítani. Hamilton az üggyel kapcsolatban kiadott sajtóközleményben csak arról beszélt, hogy nagyon fontos számára a kezdeményezés.

Így továbbra sem lehet tudni, láthatjuk-e Lewis Hamiltont a 2022-es Formula–1-es világbajnokságon. Mindenesetre egyre inkább közeledik a Mercedes új autójának, a W13-asnak a bemutatója, ami február 18-án lesz, s azon a szokásoknak megfelelően már ott kellene lennie az istálló mindkét pilótájának. George Russell mindenesetre a hét elején valóban munkába állt, legalábbis megjelent a  Mercedes brackley-i és brixworth-i központjában.

Borítókép: Lewis Hamilton videója már tavaly elkészült (Forrás: Motorsport.tv)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.