Hozta magát a Paks, de a gólzápor nem ért számára győzelmet

Gólzáporos mérkőzéssel folytatódott a labdarúgó NB I 21. fordulója: a Kisvárda és a Paks meccse 3-3-as döntetlennel ért véget.

Magyar Nemzet
2022. 02. 19. 16:48
null
Kisvárda-Paksi FC NBI Fotó: KOVACS PETER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a labdarúgó NB I kedvelője jó szórakozásra vágyik, az elmúlt hónapokban a Paks meccsének választásával kockáztat a legkevesebbet. A tolnaiak meccséről a huszonegyedik fordulóban sem hiányoztak a gólok.

Igaz, kisvárdai kezdésével távolról sem lehetett elégedett a Paks. Mesanovic lövését bevédte Rácz, majd Melnik kísérlete megpattanás után hullott védhetetlenül a vendégek kapujába – bő tíz perc után már 2-0-ra vezetett a Kisvárda.

S lehetett volna három is a különbség: az első fél óra végén Camaj is betalált, ám, mint az ötperces videózás után kiderült, a montenegrói játékos lesről indult.

Az első percekben nagy fölényben játszott a Kisvárda (Fotó: Kovács Péter)

A hosszú várakozás után megváltozott a játék képe: az addig várakozásokon alul teljesítő Paks feljebb kapcsolt, és a szünetre két pontrúgás-figurának és a duplázó Papp Kristófnak köszönhetően már egyenlő állással vonultak a csapatok. Igaz, a második Papp-gólra nem lett volna szükség, ha előtte a gólkirályjelölt büntetőjét nem üti szögletre Dombó kapus.

A Kisvárda a szünet után sem talált vissza az első fél órában mutatott játékához, a 70. percben pedig a Paks előnybe került: Ádám beadásából Böde Dániel bólintott a kapuba.

Ez már felébresztette a hazaiakat, s jött is az egyenlítés: Asani finom mozdulattal értékesítette helyzetét. A mérkőzés végén ismét a Kisvárda játszott fölényben, de Rácz bravúrokkal javította korábbi bakiját, így egy pontot megmentett a Paksnak.

A Kisvárda a győzelemmel átmenetileg az első helyre léphetett volna a tabellán, a döntetlennel viszont maradt a később játszó Ferencváros és Puskás Akadémia mögött. A Paks újabb gólgazdag meccse után továbbra is az ötödik pozíciót foglalja el az NB I-ben.

NB I, 21. forduló

Péntek

Mezőkövesd–Bp. Honvéd 0-0, Mezőkövesd, 1000 néző, jv.: Csonka.

Szombat

Kisvárda–Paks 3-3 (2-2), Kisvárda, 2155 néző, jv.: Erdős; gólszerzők: Mesanovic (3.), Melnik (11.), Asani (75.), illetve Papp K. (44., 51.), Böde (70.).

Gyirmót–Zalaegerszeg 17.00 (M4 Sport+)

MTK–Ferencváros 17.00 (M4 Sport)

Vasárnap

Puskás Akadémia–Debrecen 15.30 (M4 Sport)

Mol Fehérvár–Újpest 17.45 (M4 Sport)

Borítókép: Háromszor ünnepelhetett a Paks, három pontot viszont nem (Fotó: Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.