Koronavírus a magyar csapatnál: párosunk nem indulhat az olimpián

A Scsetyinyina Júlia, Magyar Márk műkorcsolyapárosunk az idei Európa-bajnokságon a hatodik helyen végzett.

Magyar Nemzet
2022. 02. 17. 18:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pekingi téli olimpián pénteken műkorcsolyában a párosok között nem indulhat a Scsetyinyina Júlia, Magyar Márk kettős, mivel a duó férfi tagjának csütörtökön pozitív lett a koronavírustesztje – tájékoztatott a Magyar Országos Korcsolyázószövetség (MOKSZ).

A Magyar Olimpiai Bizottság által üzemeltetett magyarock.hu honlap csütörtök esti beszámolója szerint Magyar Márk repülőtéren elvégzett PCR-tesztje eredménytelen volt, ezért az olimpiai faluban megismételték a vizsgálatot, amely pozitív eredményt hozott. A műkorcsolyázót péntek délelőtt az ilyen esetekre kijelölt, úgynevezett karanténhotelben helyezik el, a szobát pedig csak két negatív eredménnyel záruló teszt után hagyhatja el.

– Kollégáink mindent megtesznek annak érdekében, hogy Magyar Márk a lehető legkörültekintőbb eljárásban részesüljön, továbbá hogy partnere és edzője – akik közeli kontaktnak minősülnek, de negatív tesztet produkáltak – mielőbb hazautazhassanak – olvasható a magyarock.hu-n.

A téli olimpiákon legutóbb 1956-ban, azaz hatvanhat éve volt magyar induló műkorcsolyában a párosok versenyében – ami nem keverendő össze a jégtánccal –, akkor Cortina d’Ampezzóban a Nagy Marianna, kettős harmadik lett. A Scsetyinyina Júlia, Magyar Márk kettős most a pekingi olimpiai kvótát a tavalyi, stockholmi világbajnokságon a 14. helyével szerezte meg. A duó az idei tallinni Európa-bajnokságon a hatodik helyen zárt, az olimpián a 10-14. helyek környékére várhattuk volna. 

Borítókép:  A Scsetyinyina Júlia, Magyar Márk kettőst nem láthatjuk az olimpián (Forrás: MOKSZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.