Menekülnének a Sahtar brazil sztárjai Donyecből

A háború miatt az Ukrán Labdarúgó-szövetség március 11-ig felfüggesztette az ukrán bajnokságot. A külföldi játékosok elhagynák az országot, a brazilok a kormányuktól kértek ehhez segítséget.

Magyar Nemzet
2022. 02. 24. 14:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnépesebb légiós különítménye hagyományosan a Sahtar Donyecknek van, a klub jelenleg tizenegy brazil labdarúgót foglalkoztat. Több brazil – köztük a donyecki csapat egyik legnagyobb sztárja, Fernando is – a Twitteren közzétett videóüzenetben családjaik körében arra kéri a brazil kormányt, hogy segítsen nekik elhagyni Kijevet. Igen, nem tévedés, Kijevet, hiszen a Sahtar már évekkel ezelőtt áttette a székhelyét a fővárosba a konfliktus sújtotta Donyeckből. A felvételt egy kijevi szállodában rögzítették. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.