Négy gól, két kiállítás – a hajrában mentett pontot a Barca

Döntetlenre végződött a barcelonai városi derbi: az Espanyol és a Barca 2-2-t játszott a La Liga 24. fordulójának vasárnap esti összecsapásán.

Magyar Nemzet
2022. 02. 13. 23:12
RCD Espanyol vs FC Barcelona
epa09753940 FC Barcelona's Pedri (L) in action against Espanyol's Leandro Cabrera (R) during the Spanish LaLiga soccer match between RCD Espanyol and FC Barcelona in Barcelona, Spain, 13 February 2022. EPA/Quique Garcia Fotó: Quique Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Atlético Madrid legyőzését követően önbizalommal telve vághatott neki a következő rangadójának a Barcelona, és az Espanyol elleni mérkőzés sem indulhatott volna számára jobban, ugyanis villámrajtot vettek a gránátvörös-kékek a városi derbin. Jordi Alba mélységi passzát a második percben váltotta gólra. (1-0) 

A korai kapott találat nem bénította meg a hazaiakat, s az első félidő hajrájában egyenlítettek, Sergi Darder a tizenhatos széléről csavart Marc-Andre ter Stegen kapujába. (1-1)

A szünet után is a vendéggárda talált be először, ám gólját lesállás miatt érvénytelenítette a játékvezető, néhány perccel később pedig már az Espanyol szurkolói örülhettek, Raúl de Tomás révén csapatuk megszerezte a vezetést a 64. percben. (2-1)

A mérkőzés hajrájára felforrósodtak az események: Nico Melamed és Gerard Piqué kapott össze egymással – cserébe mindketten megkapták a második sárga lapjukat, így tíz-tíz emberrel fejeződött be a katalán derbi. Illetve egy további találattal: Luuk de Jong egy fejesgóllal pontot mentett a vendégeknek. (2-2)

A Barcelona 39 ponttal maradt a negyedik a tabellán, a "kis testvér" huszonnyolc pontjával a tizenharmadik helyet foglalja el.

La Liga, 24. forduló:

Espanyol–Barcelona 2-2 (1-1)

gólszerzők: Darder (40.), De Tomás (64.), ill. Pedri (2.), De Jong (90+6.)

kiállítva: Melamed (Espanyol, 90+3.), ill. Piqué (Barcelona, 90+3.)

Borítókép: Pedri (balra) és Leandro Cabrera (Fotó: EPA/Quique Garcia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.