Össztüzet zúdított a török sajtó Szalai Attilára a Fenerbahce veresége után

A Fenerbahce csütörtökön hazai pályán 3-2-re kikapott a Slavia Prahától az Európa-konferencialigában. A török szurkolók tüntettek, a sajtó pedig a két középső védőt, köztük a magyar válogatott Szalai Attilát hibáztatja a vereség miatt. Van, aki szerint azonnal el kellene adni őket.

Magyar Nemzet
2022. 02. 19. 11:31
SZALAI Attila
Isztambul, 2021. december 22. Szalai Attila, a Fenerbahce játékosa a Besiktas ellen a török elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2021. december 19-i mérkõzésen az isztambuli Sukru Saracoglu Stadionban. MTI/EPA/Sedat Suna Fotó: MTI/EPA/Sedat Suna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezd elfogyni a Fenerbahce szurkolóinak a türelme. A csapat a török bajnokságban roppant harmatosan szerepel, csupán a hatodik helyen áll, ami nem ér indulási jogot egyik európai kupában sem, ráadásul a nemzetközi porondon is a lebőgés határára sodródott. Csütörtökön este az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjébe jutásért rendezett párharc első felvonásán a cseh Slavia Prahától 3-2-es vereséget szenvedett, és az AA török hírügynökség beszámolója szerint amikor a vendégek az első félidő végén előnybe kerültek, a szurkolók tüntetni kezdtek Ali Koc és a klub vezetői ellen, akiknek a lemondását követelték. A második félidőben aztán a játékosok is sorra kerültek, a drukkerek először csak kifütyülték őket, majd a mezük levételét követelték.

A Fenerbahce magyar légiósa, végigjátszotta a mérkőzést, ám ebben állítólag nem volt sok köszönet. A Tr724.com portál roppant kritikusan ír az ő és védőpárja, a dél-koreai Kim Min-Jae teljesítményéről: „Eddig Kim Min-Jae és Szalai Attila tartotta a frontot és tartotta a lépést a többiekkel. A Slavia Prága ellen viszont még a mindig higgadt koreai is fellázadt, heves kézmozdulatokkal mutatta reakcióját, amikor a védelemből kilépve nehezen talált olyan társat, akihez passzolhatott volna. Amatőr teljesítményt nyújtott a két védő, akik eddig falat építettek az ellenfél csatárai elé.”

Ennél is durvább véleményt fogalmazott meg a Milliyet című lap, amelyben a mérkőzésről tudósító szerző szerint át kell gondolni a két védő jövőjét. Azt írja, a Slavia első két gólja egyértelműen Szalai Attila lelkén szárad, Szalai és Kim csak akkor képes jól teljesíteni, amikor a csapat zártan védekezik, de ez a Fenerbahce, amely ezt ritkán teszi meg. Utal arra is, hogy Szalai Attilával kapcsolatban folyamatosan reppennek fel hírek európai topklubok érdeklődéséről: „Folyamatosan olvasom az újságokban, hogy húszmilliót ajánlanak Szalaiért, huszonötmilliót Kimért. Ha tényleg van ilyen ajánlat, és ha én lennék az elnök, egy pillanatig sem haboznék, eladnám őket, amint lehet.”

A Fenerbahce legközelebb vasárnap lép pályára, a Hataysport fogadja a bajnokságban.

Borítókép: Nem fut jól mostanában Szalai Attila szekere (Fotó: MTI/EPA/Sedat Suna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.