PCR-tesztekkel való visszaélés történhetett a magyar teniszezőknél

Belső vizsgálatot indított koronavírustesztekkel való esetleges visszaélésekkel kapcsolatban a Magyar Teniszszövetség (MTSZ), közölte a hivatalos honlapján a szervezet csütörtökön. A Semmelweis Egyetem felfüggesztette egy orvos engedélyét az ügy miatt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 02. 03. 18:05
Bondár Anna
Budapest 20200523 Tenisz 2020 Budapest kupa Fot Dmtr CSaba Nemzeti Sport Bondr Anna Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTSZ a közleményében azt írta, hogy az elmúlt 48 órában tudomásukra jutott: alapos a gyanú, hogy visszaélések történhettek a Covid–19 vírusfertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel kapcsolatban, e visszaélésekben pedig a szövetség egyes sportolói, edzői és munkavállalói is érintettek.

„Az elnökség határozatban utasította az ellenőrzőbizottságot, hogy vizsgálja meg, a szövetséggel kapcsolatban álló versenyzők és sportszakemberek (2021-es évi) Covid-tesztelése során valóban történhetett-e bármilyen visszaélés, okkal merül-e fel a szabálytalanság gyanúja” – fogalmaztak az MTI-nek eljuttatott és a Huntennis.hu-n is olvasható közleményben.

Hozzáteszik, az elnökség felhívta a főtitkárt, hogy haladéktalanul folytassa le a szükséges fegyelmi eljárásokat, az elnököt, Lázár Jánost pedig arra kérte, hogy az alapos gyanúra való tekintettel tegye meg a szükséges büntetőfeljelentést ismeretlen tettes vagy tettesek ellen.

Mint írták, a szövetség mindenben együttműködik a vizsgálatot folytató hatóságokkal, a vizsgálat eredményeiről pedig tájékoztatni fogja a nyilvánosságot.

FRISSÍTÉS (19.22)

A Semmelweis Egyetem (SE) felfüggesztette annak az orvosnak a munkavégzését, aki hamis PCR-teszteket állított ki az MTSZ számára. Az intézmény rektora azonnali hatósági eljárást kezdeményezett és belső vizsgálatot indított, miután egy intézményi ellenőrzésen kiderült: az egyetem nevében több esetben úgy állítottak ki negatív PCR-leletet az MTSZ tagjainak, hogy az adott mintákat az intézmény laborja nem vizsgálta.

A belső eljárás lezárását követően az egyetem, a leleteken is szereplő, szakvizsgát tett orvos munkavégzését felfüggesztette, valamint az MTSZ keretorvosi tevékenységére vonatkozó engedélyét 2022. február 1-jén visszavonta, így az orvos a továbbiakban nem láthatja el ezeket a feladatait sem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.