Versbe foglalták a fagyott férfiasságával hencegő finn sífutót

Remi Lindholm, a finnek sífutója nem sok vizet zavart a téli olimpián. A záró számban, az 50-ről 28,4 km-re rövidített szabadstílusú versenyben 28. lett az 59 induló közül. A próbát mégis egy életen át emlegeti. Nyíltan beszélt arról, hogy az extrém időjárási körülmények között lefagyott a pénisze. Esetét később mások versbe foglalták.

Magyar Nemzet
2022. 02. 22. 15:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy még szombaton beszámoltunk róla, a mínusz 17 fokos hideg és a metsző szél miatt – a versenyzők egészségét szem előtt tartva – a zsűri 28,4 km-re kurtította a sífutás királyi számát, az 50 km-es maratont a pekingi téli olimpián.

Az orosz Alekszandr Bolsunov – harmadik aranyérmét szerezve – imponáló fölénnyel győzött, a média mégsem az ő esetét kapta fel, hanem Remi Lindholmét, még a BBC is beszámolt róla. A finn sportoló a következő szavakkal értékelte a viadalt a finn médiának nyilatkozva: – Egyet találhatnak, hogy melyik testrészem fagyott meg – vágott bele Lindholm talányosan, majd a férfiasságára bökve fölfedte a titkot. – Életem legborzalmasabb versenye volt. Csak az volt a célom, hogy valahogy teljesítsem a távot. Amikor aztán az a bizonyos testrészem kezdett kiolvadni, elviselhetetlen fájdalmat éreztem – tette hozzá Remi.

Nos, nem kívánunk elmerülni abban, hogy a sífutók ruházata mennyire praktikus és véd meg az extrém körülményektől, mindenesetre Remi Lindholm a közlésével kihívta maga ellen a sorsot. Az esetét még versbe is foglalták az ismert angol a forma, a limerick stílusában. A fordítástól engedelmükkel kivételesen eltekintünk…

Ki tudja, a norvégok ötszörös aranyérmes sztárja, Johannes Hösflot Klaebo talán jól járt, hogy gyomorrontás miatt nem tudta lefutni a távot...

Borítókép: Remi Lindholm furcsa hírnévre tett szert

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.