Xavi és a Napoli edzője is Kovács István döntéseit bírálta

Mindkét gólnál VAR-vizsgálattal hozott döntést az erdélyi labdarúgó-játékvezető, Kovács István a Barcelona–Napoli (1-1) Európa-liga mérkőzésen csütörtökön. A két csapat edzője nem értett egyet a számukra kedvezőtlen ítéletekkel, de az is borzolta a kedélyeket, hogy a katalán közönség kifütyülte a saját játékosát.

Magyar Nemzet
2022. 02. 18. 6:14
FBL-ESP-CUP-ATHLETIC BILBAO-BARCELONA Fotó: AFP/CESAR MANSO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Napoli szerzett vezetést a Nou Campban a lengyel Piotr Zielinski góljával, amely előtt a Barcelona védőjét, Jordi Albát csúnyán becsapták egy csellel. Az egész támadás azonban lesgyanús helyzetből bontakozott ki, Kovács István a VAR segítségével ellenőrizte is az esetet, majd megadta az olaszok találatát.

– Furcsa volt az biztos, mert egyértelmű les volt, mégis folytatódott a játék, és megszületett a nápolyi gól – dohogott a meccs után is Xavi, a Barcelona edzője, aki már helyben is reklamált a játékvezetőnél.

Később aztán Ferran Torres tizenegyeséből egyenlített a katalán klub, miután Adama Traoré lövésénél hozzáért a labda az egyik nápolyi játékos kezéhez. Ezt az esetet is VAR vizsgálta, Kovács István döntése pedig ezúttal a Napoli mestere, Luciano Spalletti tetszését nem nyerte el.

– Megérdemelte a Barcelona a döntetlent, de ez egyszerűen nem volt tizenegyes – mondta az olasz. – Hátratett kézzel nem lehet futni, és csak a kisujj ért a labdához, ami irányt sem változtatott. Az 1-1 igazságos volt, a büntető nem.

Mondjuk abban nincs egyetértés a két edző között, hogy a döntetlen igazságos, Xavi ugyanis épp az ellenkezőjéről beszélt: – Volt több mint húsz lövési kísérletünk, ami jó, az volt az érzésem, hogy jól játszottunk, de az eredmény igazságtalan, mert többet érdemeltünk volna. Nápolyban is így kell játszanunk, ezen az úton kell haladnunk tovább.

A visszavágót jövő héten csütörtökön rendezik Olaszországban, a tét a legjobb 16 közé jutás az El-ben, de egyelőre nem ez szolgáltat beszédtémát. Nagy port vert fel a meccsen, hogy a barcelonai közönség kifütyülte Ousmane Dembélét, amikor a francia szélső az utolsó 25 percre pályára lépett. A játékos szerződése lejár a nyáron, a nehéz anyagi helyzetben lévő klub hosszabbítani szeretett volna, ám ő elutasította ezt, a közönség pedig azóta így köszönti.

– Az emberek szabadon kifejezhetik a véleményüket, de játék közben egyetlen csapatnak sem tesz jót, ha egy tagját kifütyülik – húzta alá Gerard Piqué, a Barcelona csapatkapitánya. – Jó lenne, ha a szurkolók csak a meccs végén fejeznék ki a kritikáikat, mert meccs közben nagyobb szükségünk van rájuk, mint valaha. Persze megértem, hogy mérgesek, de a fütyüléssel elvonják a figyelmünket.

Xavi is elmondta a véleményét az esetről, ő optimista Dembélé ügyében: – Ousmane a játékával tapssá fogja változtatni a füttyszót!

Mit mondhatnánk: meglátjuk…

Borítókép: Xavi (Fotó: Cesar Manso)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.