Zivzivadze nemes bosszút állt az új edzővel is vesztes Mol Fehérváron

A labdarúgó NB I 21. fordulójának az utolsó mérkőzésén az Újpest 2-1-re nyerni tudott Székesfehérvárott. Az edzőváltás tehát eddig nem jött be a Mol Fehérvárnál, ráadásul a héten eladott Budu Zivzivadze szerezte az Újpest második gólját.

2022. 02. 20. 19:39
FIOLA Attila
Labdarúgó NB1 - MOL Fehérvár FC-Újpest FC Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három bajnoki vereség után bekövetkezett az, amit mindenki sejthetett: a Mol Fehérvár felbontotta Szabics Imre vezetőedző szerződését, és kicserélte a szakmai stábot. Szabics Imre helyére az a Michael Boris érkezett, aki tavaly ilyenkor még az MTK-t irányította. A sors fintora egyébként, hogy az MTK kispadján most az a Márton Gábor ül, aki egy éve távozott éppen Székesfehérvárról…

Az új edző nagy változtatásokra nem szánta el magát, ezzel szemben az Újpest mestere, Milos Kruscic bevetett új igazolásokat, a visszatért Onovo mellett például azt a Budu Zivzivadzét is, aki egy hete még a fehérváriak kötelékébe tartozott. Az első helyzetet ő hagyta ki, a 12. percben öt méterről egy védőtől szorongatva a jobb alsó sarok mellé lőtt. Nem sokkal később is előtte nyílt lehetőség, ám Kovácsik jól vetődött ki elé. Többnyire úgy festett, mintha az Újpest játszott volna otthon: többet birtokolta a labdát, bátran kezdeményezett, a házigazda pedig inkább ellentámadásokat vezetett, igaz, ezek sok veszélyt nem rejtettek magukban.

 

Croizet szerzett vezetést az Újpestnek     Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Mégis, az első félidő végén csak a szerencse mentette meg az újpesti kaput a góltól, egy élesen belőtt labdát Banai kapus Kodróra ütött, akinek a fejéről az a bal kapufa mellé vágódott. A szünet után viszont egy pompás egyéni villanásnak köszönhetően az Újpest szerzett vezetést: a 46. percben Croizet csúnyán becsapta Sabanovot, majd jobbról, az ötös sarkától a hálóba lőtt – 0-1.

Az Újpest 49 perc után talált bajnoki meccsen a soros ellenfele hálójába, azaz megszakadt egy rendkívül rossz sorozat. Nagy iramban és kiegyenlített játékkal telt az idő ezt követően, de egyre inkább fölénybe került az egyenlítésért hajtó Fehérvár. A futball azonban fordulatos játék – az Újpest növelte az előnyét. A 74. percben Katona cselezett az ötösön Pauljevics beadása után, szerelték, de a labda Zivzivadze elé került, aki középről, hat méterről félmagasan lőtt, és a labda a bal kapufáról vágódott a hálóba – 0-2.  

A házigazda kétségbeesetten futballozott, és a végén tudott szépíteni, a 88. percben Nikolics Nemanját találta egyedül egy levágódó labda a kapu előtt, és tíz méterről a hálóba lőtt – 1-2. Michael Boris hevesen gesztikulálva tüzelte a játékosait, de már hiába. Vereséggel mutatkozott be, a csapata maradt negyedik, az Újpest viszont ezzel a roppant fontos három ponttal megelőzte az MTK-t, de még így is a kiesést jelentő 11. helyen áll.

 

NB I, 21. forduló

Péntek

Mezőkövesd–Bp. Honvéd 0-0, Mezőkövesd, 1000 néző, jv.: Csonka.

Szombat

Kisvárda–Paks 3-3 (2-2), Kisvárda, 2155 néző, jv.: Erdős; gólszerzők: Mesanovic (3.), Melnik (11.), Asani (75.), illetve Papp K. (44., 51.), Böde (70.).

Gyirmót–Zalaegerszeg 0-1 (0-1), Győr, ALCUFER Stadion, 1043 néző, jv.: Pillók; gólszerző: Koszta (18.)

MTK–Ferencváros 0-0, Hidegkuti Nándor Stadion, 4826 néző, jv.: Karakó

Vasárnap

Puskás Akadémia–Debrecen 0-2 (0-1), Felcsút, Pancho Aréna, 800 néző, jv.: Pintér Cs., gólszerző: Do. Babunszki (17., 69.)

Mol Fehérvár–Újpest 1-2 (0-0), Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 3123 néző, jv.: Bognár T., gólszerző: Nikolics (88.), illetve Croizet (46.), Zivzivadze (74.)

Borítókép: Zivzivadze veszélyesen játszott volt csapata ellen (MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.