Charles Leclerc megdicsérte az őt legyőző Max Verstappent

A Formula–1-es évad eddigi mindkét versenyén, így a vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíjon is Charles Leclerc és Max Verstappen harcolt a győzelemért, ezúttal utóbbi került ki a párharcból győztesen. A monacói pilóta ugyan sajnálkozott az elszalasztott lehetőség miatt, de úgy véli, riválisa fair csatában múlta felül.

Magyar Nemzet
2022. 03. 27. 22:38
null
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc (L) chats with Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (R) after the 2022 Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit on March 27, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izgalmas csata van kibontakozóban Charles Leclerc (Ferrari) és (Red Bull) között. A „testvériesség jegyében” eddig mindkét pilóta egy-egy futamgyőzelemnél tart az idényben: Bahreinben a monacói, Szaúd-Arábiában vasárnap a holland győzött

A két versenyző ráadásul az eddigi két futamon nagy harcot vívott egymással, előzésekben sem volt hiány. Leclerc és Verstappen (egyelőre?) a pályán kívül nem csatázik, tisztelettel beszélnek egymásról:

– Kemény versenyzés volt, de tisztességes – minden futamnak ilyennek kellene lennie – vélekedett a Dzsiddában másodikként befutó Leclerc. – Azt hiszem, hogy a két Red Bull és a két Ferrari beállításai nagyon eltértek egymástól. Mi gyorsak voltunk a kanyarokban, az egyenesekben viszont lassúak, így rendkívül nehéz volt védekeznem Max ellen az egyenesekben. Remek munkát végzett, szórakoztató futam volt. Utcai pályán versenyeztünk, olyan keményen nyomtam, ahogy korábban szinte sosem. Csalódott vagyok, nyerni szerettem volna.

 

Max Verstappen is hasonló véleményen volt:

– Nehéz, de jó futamon vagyunk túl. Sokat csatáztunk az első helyért, de mi kivárásra játszottunk. Trükkökhöz kellett folyamodnunk az utolsó kanyarban, végül sikerült megelőznöm, viszont Charles ezután végig a DRS-t használva üldözhetett. Az utolsó körben ráadásul lengették a sárga zászlót, nehéz volt eldönteni, hogy mennyire emeljem el a gázról a lábam. De nagyon örülök neki, hogy végre nekünk is elkezdődött az idény – fogalmazott idei első győzelme után a címvédő.

A harmadik helyen befutott Carlos Sainz (Ferrari) a Sergio Pérezzel (Red Bull) való csatájáról beszélt. A spanyol pilótát elengedte vetélytársa, mivel az osztrák csapatnál úgy ítélték meg, hogy Pérez korábban szabálytalan módon került Sainz elé utóbbi bokszkiállása után, ami büntetéssel járt volna.

– Szoros volt a helyzet a biztonsági autó miatt. Checo rosszul jött ki a dologból, de a szabály az szabály. Lehűltek az abroncsaink a biztonsági autós szakasz alatt, így nagy csata alakult ki a Red Bull-lal. Jól éreztem magam ma az autóban, fejlődünk. Ugyanakkor van még bennünk több is, néhány tizeddel még gyorsabbak lehetünk – mondta Sainz.

 

Borítókép: Charles Leclerc (balra) és Max Verstappen a Szaúd-arábiai Nagydíj után (Fotó: AFP/Andrej Isakovic)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.