Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Bajban a lengyelek, négy emberük, köztük Lewandowski is sérült

Előnyből váratlanul hátrányba fordulhat, hogy a lengyel labdarúgó-válogatott Oroszország kizárása miatt mentesült a világbajnoki pótselejtezők elődöntője alól. Az oroszok elleni összecsapás helyett beiktatott Skócia elleni barátságos mérkőzés súlyos áldozatokat követelt Czeslaw Michniewicz együttesétől: négy kulcsjátékos, köztük Robert Lewandowski is megsérült.

Magyar Nemzet
2022. 03. 27. 16:01
FBL-GER-BUNDESLIGA-BAYERN MUNICH-UNION BERLIN Fotó: AFP/MICHAELA REHLE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robert Lewandowski is úgy készült, hogy játszik a skótok ellen, ám váratlanul megszakította a bemelegítést, állítólag a térde fájdult meg, ami után nem is húzott szerelést a meccsre. Lengyelországban azóta azt találgatják, vajon mennyire súlyos a Bayern München sztárjának az állapota. Először azt írták, hogy nincs nagy baj, Lewandowski azonban kihagyta a lengyel válogatott pénteki és szombati edzését is, s azóta csapatorvos is aggodalomra okot adó nyilatkozatot tett. 

– Már a klubjából sem a legjobb állapotban érkezett hozzánk. A hátralévő időben azon dolgozunk, hogy játékra alkalmas állapotba hozzuk a térdét – jegyezte meg Jacek Jaroszewski a Sport.fakt.pl oldalnak, a felelősséget finoman a bajorokra tolva.

A lengyelek helyzetét további három játékos sérülése tovább nehezíti. A Skócia elleni barátságos meccsen Bartosz Salamont és Arkadiusz Miliket is le kellett cserélni, s utóbb kiderült, Krzysztof Piatek sérülése is súlyosabb a gondoltnál. A Fiorentina csatára mentette büntetőből lőtt góljával döntetlenre a találkozót, s a lefújást követően adott interjújánál sokaknak feltűnt, hogy véres a cipője. Amikor rákérdeztek, azt mondta, csak horzsolás, az orvosi vizsgálatok viszont kimutatták, hogy az Achilles-ina sérült meg, hét öltéssel kellett összevarrni a sebet, három hétig biztosan nem léphet pályára.

– A Skócia elleni mérkőzés előtt féltem a sérülésektől, de sajnos lehetetlen előre látni az eseményeket – tárta fel a dilmmáját Czeslaw Michniewicz szövetségi kapitány, aki Paulo Sousa helyét vette át a kispadon, és csütörtökön irányította először a lengyel együttest. Hát igen, ha a lengyelek nem játszanak a svédek elleni mérkőzés előtt, akkor azt mondják, hazardíroznak, utólag mégis rosszabbul jártak, hiszen négy emberük is kidőlt.

– Bartosz Salamon kiesése nagy érvágás, neki biztos helyet szántunk a kezdőcsapatban Svédország ellen, a háromvédős felállást vele képzeltük el. Most meg kell találnunk a helyettesét, és lehet, hogy a taktikán is változtatnunk kell. Arkadiusz Milikről tudtuk, hogy nem teljesen egészséges, tervben is volt a lecserélése a második félidőben, de a sors közbeszólt. Svédország ellen minden erőnkre szükség lesz, a sérülések és a felkészülés nehézségeinek ellenére mindent megteszünk annak érdekében, hogy kivívjuk a katari részvételt, és ismét ott lehessünk a világbajnokságon – a gondok ellenére Michniewicz igyekezett derűlátó maradni.

Európai vb-pótselejtezők, a keddi döntők programja:
Lengyelország–Svédország, Chorzów 20.45
Portugália–Észak-Macedónia, Porto 20.45

A harmadik ágon Wales már döntős, a háború miatt az Ukrajna–Skócia találkozót és a finálét csak júniusban játsszák le. 

Borítókép: Lewandowski játéka alapvetően határozza meg a lengyel esélyeket (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.